Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ποιός θα συλλάβει τους πραγματικούς δολοφόνους της 13χρονης Σάρας; - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: Ποιός θα συλλάβει τους πραγματικούς δολοφόνους της 13χρονης Σάρας;

Eνώ είναι ακόμη νωπή στη μνήμη μας η τραγωδία με τους φοιτητές της Λάρισας, έρχεται απανωτά η σοκαριστική είδηση της παρόμοιας δολοφονίας της 13χρονης Σάρας από την Θεσσαλονίκη, που μας εγκατέλειψε λόγω των αναθυμιάσεων από αυτοσχέδιο μαγκάλι.
Η μικρή Σάρα ζούσε με τη μητέρα της σε σπίτι όπου η ΔΕΗ τους είχε κόψει το ρεύμα και η μόνη εφικτή διέξοδος για να μην ξεπαγιάσουν από το κρύο ήταν αυτή: ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι  που τελικά στάθηκε η αιτία για την απάνθρωπη κατάληξη του 13χρονου κοριτσιού αλλά και που οδήγησε στη σύλληψη της μητέρας της. 

Η 54χρονη τραγική μητερα τελικα αφέθηκε ελεύθερη, αλλά της απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια!

Ένα ακόμη περιστατικό της μεσαιωνικής πραγματικότητας που βιώνουν συμπολίτες και συνάνθρωποι ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα στη χώρα μας. Καμία πολιτική ευθύνη δεν αποδίδεται και σε αυτή την πολιτική δολοφονία, μεσα στην απογειωμενη και απροκάλυπτα επιθετική φιλοσοφία του σήμερα ‘‘ο έχων επιβιώνει, ο μη έχων αποβιώνει’.

Ο λαός καλείται σήμερα, ακόμη περισσότερο παρά ποτέ να αποδώσει τις πολιτικές ευθύνες στους δήμιους της καθημερινότητάς μας. Στη θέση των συλληφθέντων θα πρέπει να καθήσει τους αληθινούς υπαίτιους των εγκληματικών αυτών πράξεων, δηλαδή τους βαστάζους του καπιταλιστικού κουφαριού. Η ΔΕΗ, με τον θεσμικά κοινοφελή χαρακτήρα της, αντι να είναι αντάξια των ευθυνών που καλείται να αναλάβει στις μέρες μας και να βάλει ένα φρένο στην καταδίκη με θανατική ποινή των αναξιοπαθούντων και αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, πατάει το γκάζι στη κυβερνητική και συστημική αυτή πολιτική. 

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, μεταξύ και πολλών πανομοιότυπα  κραυγαλέων, ειναι οι τζαμπατζηδες των γραφειων της ΝΔ στη Συγγρου. 

Δε συντηρούμε ούτε αναπαράγουμε καμία αυταπάτη για το οριστικό τέλος στην απάνθρωπη αυτή κατρακύλα. Το παρόν το διαμορφώνουμε εμείς και το μέλλον το ορίζουμε επίσης. Η κανιβαλιστική προπαγάνδα και η νοοτροπία που προβάλλεται και εξυμνείται απο το ίδιο το σύστημα, απλά, δε θα περάσει! Αντιτάσσουμε τον καθημερινό αγώνα για την αξιοπρεπή και ποιοτική διαβίωση, μιας πανανθρώπινης κοινωνικής συνύπαρξης με βάση το σεβασμό, την αλληλεγγύη και το δίκαιο. 
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, ήταν, είναι και θα είναι ανοιχτό για κάθε αγωνιστική συμπόρευση. Κάθε άδικο θα μας βρίσκει απεναντί του σκληρότερους παρά ποτέ.  
Κάθε συνάνθρωπος που βάλλεται απο την κτηνώδη αδικία θα έχει την αλληλεγγύη μας στο μέγιστο δυνατό. 


Είναι η εποχή που διαλέγουμε στρατόπεδο, και ενδυναμώνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, δηλαδή το 99%. Συντασσόμαστε οργανωμένα, αλλιώς θα αποστερηθούμε με το χειρότερο δυνατό τρόπο από κάθε δικαίωμα για τη ζωή. Σήμερα, στερήθηκε η μικρή Σάρα το δικαίωμα για ζωή. 
Αντεπίθεση Τώρα! Τι περιμένουμε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου