Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Χωρίς τραυματιοφορείς το νοσοκομείο Πάτρας αλλά ο Άδωνις ετοιμάζει απολύσεις

Ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει έτοιμος να «κλέψει» τη δόξα του Τόμσεν απολύοντας γιατρούς και εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ με δική του απόφαση, τα συμπτώματα διάλυσης της δημόσιας υγείας πολλαπλασιάζονται. Επί ημερών Άδωνη λοιπόν, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» έχει μείνει με 4 συνολικά τραυματιοφορείς, με ό,τι τραγικό συνεπάγεται για τους ασθενείς οι οποίοι έχουν μείνει στο έλεος του θεού.
Συγκεκριμένα, μόλις δύο τραυματιοφορείς είναι στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου, ένας είναι στο χειρουργείο και ένας ακόμη μένει για όλο το «409», ακόμη και τις ημέρες εφημερίας)! Μπροστά στις δραματικές ελλείψεις τραυματιοφορέων το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» εκπέμπει αγωνιώδες SOS, με ανακοίνωσή του: «Είναι πλέον εξαντλημένοι και αγανακτισμένοι (σ.σ οι τραυματιοφορείς)! Πρόσφατα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν για λίγο την εφημερία, προσφεύγοντας στο σωματείο για να αναζητήσουν στήριξη και άμεση αντιμετώπιση της απάνθρωπης λειτουργίας τους, την άμεση διεκδίκηση επίλυσης της κατάστασης που καθημερινά βιώνουν και που δυστυχώς παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους ίδιους.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι τραυματιοφορείς, έχουν απόλυτο δίκιο για την κατάσταση που βιώνουν, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν, δίκιο που δεν μπορούν να το εκφράσουν πουθενά γιατί έχουμε αφεθεί γενικά στην τύχη μας.
Καλύπτουν σήμερα και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ακόμη όλα τα ωράρια εργασίας χάριν των αποσπασμένων που σήμερα έχουμε και εργάζονται ακόμη στο χώρο του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Αποσπασμένοι και μετακινημένοι που εάν και εφόσον επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους θα αναγκαστούμε να αφήσουμε ακάλυπτες αρκετές βάρδιες και υπηρεσίες.
Αυτή η απερίγραπτη κατάσταση που την μεταφέραμε χθες στον διοικητή της 6ης Υ.Πε και για την οποία δεν πήραμε καμία απάντηση αντιμετώπισής της, αξίζει να το τονίσουμε ότι σήμερα στηρίζεται και αντιμετωπίζεται από τους πολίτες-συνοδούς που βοηθάνε τους συναδέλφους μας στην διεκπεραίωση των περιστατικών, δεν πάει άλλο. Εκπέμπουμε SOS όσο είναι ακόμη καιρός…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου