Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΔΕΚΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

(Τετ. 13/11/13 - 21:40)
ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Η υποκρισία έχει κοντά ποδάρια!
Την ώρα που η βρώμικη Kοινοτική ελίτ κουνάει ως κατήγορος το δάκτυλο της φοροδιαφυγής προς την Ελλάδα ή καλύτερα τον ελληνικό καπιταλισμό, η ίδια η Deutsche Welle έρχεται να αποκαλύψει με αδιάσειστα και συνταρακτικά στοιχεία ότι η Γερμανία, ο δήθεν ευρωπαϊκός φάρος της καπιταλιστικής ηθικολογίας, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δέκα φορολογικούς παραδείσους και κέντρα παραοικονομίας στον κόσμο.
Τα ίδια στοιχεία καταδεικνύουν ότι όσο πιο αναπτυγμένος είναι ο καπιταλισμός τόσο μεγαλύτερη και πιο απωθητική στο πλαίσιό του είναι η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή.
Την ίδια ώρα, σε μια άλλη εκδήλωση βαθιάς υποκρισίας, η Κομισιόν αποφάσισε τη διεξαγωγή έρευνας για τα υπέρογκα πλεονάσματα της Γερμανίας.
Η έρευνα αυτή αποφασίστηκε μετά την εξαιρετικά υποκριτική απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής να προχωρήσει σε έρευνα για την αποτυχία του ελληνικού μνημονιακού προγράμματος.
Η ίδια η Κομισιόν που υπερασπίζεται ως κόρη οφθαλμού το ευρωζωνικό πλαίσιο και ως εκ τούτου είναι κατ’ εξοχήν πρόξενος των θηριωδών Γερμανικών πλεονασμάτων, έρχεται, τάχα, να ερευνήσει τα απαράδεκτα έργα της, ενώ κάτι χειρότερο πράττει το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει με φανατισμό τα ελληνικά μνημονιακά προγράμματα.
Πέραν αυτών, όμως, οι αιφνίδιες αυτές έρευνες για τα Γερμανικά πλεονάσματα και τα ελληνικά μνημονιακά προγράμματα έρχονται να καταδείξουν την ιδιαίτερη οξύτητα που έχουν προσλάβει οι αντιθέσεις και οι αντιπαραθέσεις στο πλαίσιο των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ αλλά και τα αδιέξοδα της τελευταίας και ειδικότερα της ευρωζώνης.
Ευρωζώνη και ΕΕ είναι το πρόβλημα για τους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης και όχι μέρος ή μέσο για τη λύση του!
Όπως το πρόβλημα για τους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης είναι σε τελευταία ανάλυση ο ίδιος ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός και όχι κάποιες υποτιθέμενες κακές εκδόσεις τους.
Στους δέκα μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους και κέντρα παραοικονομίας του κόσμου συγκαταλέγεται η Γερμανία, σύμφωνα με έρευνα του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης. Την ίδια στιγμή το τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας φαίνεται να μπαίνει στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι Βρυξέλλες κινούν διαδικασία περί μακροοικονομικών ανισορροπιών κατά του Βερολίνου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, η Γερμανία συγκαταλέγεται στους δέκα μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους και κέντρα παραοικονομίας του κόσμου, όπως προκύπτει από την έρευνα του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης. Η Γερμανία θεωρείται ένας από τους κορυφαίους φορολογικούς παραδείσους του κόσμου και ένα Ελντοράντο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ειδικότερα, στον «Πίνακα Σκιωδών Οικονομιών» πρωτοστατούν η Ελβετία, το Λουξεμβούργο και το Χονγκ Κονγκ και ακολουθούν στην 6η θέση οι ΗΠΑ και στην 8η η Γερμανία, παρότι, σε ό,τι αφορά στο λεγόμενο «δείκτη μυστικότητας» το Βερολίνο βρίσκεται μόλις στην 59η θέση. Στην 41η θέση του πίνακα βρίσκεται η Κύπρος.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης, στη Γερμανία «ξεπλένονται» ετησίως μεταξύ 29 και 57 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά προέρχονται κυρίως από το οργανωμένο έγκλημα αλλά και από διεφθαρμένους πολιτικούς από χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
Πρόκειται για χρήματα, σύμφωνα πάντα με το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη αυτών των χωρών. Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στη Βοστόνη, μεταξύ 33 αφρικανικών κρατών, διαπιστώνει ότι τη δεκαετία του ΄70 «εξαφανίστηκαν» από τις χώρες αυτές περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.
Εν τω μεταξύ στο «στόχαστρο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φαίνεται πως μπαίνει το τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, καθώς οι Βρυξέλλες κινούν διαδικασία περί μακροοικονομικών ανισορροπιών κατά του Βερολίνου. «Η Γερμανία έχει επιδείξει ένα σημαντικό εμπορικό πλεόνασμα που δικαιολογεί τη διεξαγωγή έρευνας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κάνοντας λόγο για «ειδική ευθύνη» του Βερολίνου να συμβάλλει στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης.
Ο Μπαρόζο ανακοίνωσε ταυτόχρονα την έναρξη μιας διαδικασίας για άλλες 15 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και τη Γαλλία, στο πλαίσιο των εξουσιών της Επιτροπής σε ζητήματα μακροοικονομικών ανισορροπιών. «Το πραγματικό πρόβλημα για την Ευρώπη δεν είναι ότι η Γερμανία είναι πολύ ανταγωνιστική, αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα μείζον πλεονέκτημα για την οικονομία της Ευρώπης ως συνόλου», δήλωσε και συνέχισε: «Το πρόβλημα είναι πολύ περισσότερο ότι άλλοι εξακολουθούν να απέχουν πολύ απ' αυτό το επίπεδο ανταγωνιστικότητας».
Σύμφωνα με τον Μπαρόζο, η Επιτροπή θα ελέγξει το υψηλό πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανία για να δει αν «επηρεάζει τη λειτουργία της ευρωπαϊκής οικονομίας ως συνόλου» και να καθορίσει αν η χώρα μπορεί «να κάνει περισσότερα για να επαναφέρει την ισορροπία στην οικονομία της Ε.Ε.». Όπως είπε «δεν επικρίνουμε» τη γερμανική οικονομία και την ανταγωνιστικότητά της, σημειώνοντας πως η έρευνα θα διεξαχθεί «με ανοικτό πνεύμα και χωρίς προκαταλήψεις», ωστόσο «η επιμονή των εμπορικών πλεονασμάτων σημαίνουν πως η Γερμανία επενδύει πολύ έξω από τη ζώνη του ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου