Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Τραμπουκισμοί και μαχαίρι σε γυμνάσιο της Καλλιθέας

   

Απειλές με μαχαίρι και τραμπουκισμούς με την με την υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλουν μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καλλιθέας.
Οι μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, για τη συμπεριφορά του γυμνασιάρχη καθώς και για διάφορα υλικοτεχνικά ζητήματα του σχολείου τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη.
Αυτό δεν φάνηκε να αρέσει σε κάποιους γονείς οι οποίοι, με τη βούλα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που είχε «σπάσει» την κατάληψη της περασμένης εβδομάδας, δεν δίστασαν να κάνουν το ίδιο και αυτή τη φορά.
Έτσι λοιπόν, ένας άγνωστος ενήλικας επιχείρησε να κόψει το δίχτυ με έναν σουγιά και χειροδίκησε πάνω σε μαθητές που προσπαθούσαν να τον εμποδίσουν, απειλώντας τους μάλιστα με το μαχαίρι που κρατούσε.
«Ελάτε στο σχολείο! Κάποιος μας απειλεί με μαχαίρι!», ήταν τα λόγια της μικρής Κ. η οποία κάλεσε τρομαγμένη τη μητέρα της και την αδελφή της μεταξύ 8.30-9.00 το πρωί χθες. Ο άγνωστος καθώς δεν μπόρεσε να σπάσει την αλυσίδα με την οποία είχαν σφαλισμένη την πόρτα οι μαθητές, σκαρφάλωσε τα κάγκελα με τη βοήθεια των γονέων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο και μπήκε στον χώρο.
Όταν τον πλησίασαν τα παιδιά και του ζήτησαν να βγει έξω, αυτός, αφού πρώτα τα έβρισε χυδαία, ύστερα απείλησε ένα παιδί με το μαχαίρι. Η μανία του άντρα όμως ήταν ασυγκράτητη καθώς κλότσησε το παιδί στα γεννητικά όργανα και το έριξε κάτω και ύστερα, στρέφοντας το μαχαίρι στους υπόλοιπους μαθητές, τους φώναζε: «Κατάληψη θέλετε ρε;!».
Όταν η μητέρα της μαθήτριας, ζήτησε εξηγήσεις από τον διευθυντή του σχολείου για το απαράδεκτο περιστατικό, αυτός αρχικά αρνήθηκε τα πάντα και προσπάθησε να τη διώξει κακήν κακώς. Ωστόσο η επιμονή της μητέρας κατέληξε στην αποστομωτική απάντησή του: «Ελα μωρέ… Ενα μαχαιράκι ήταν…».
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου απαιτούσε να του καταδείξουν οι μαθητές που βρίσκονταν έξω από το σχολείο ποια παιδιά βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη εκείνη την ώρα, λέγοντας ότι θα προσπαθήσει να έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση στην τιμωρία που θα τους επιβληθεί από τον διευθυντή. Οι γονείς κάνουν λόγο για πρακτικές «τραμπουκισμού σε 15χρονα παιδιά και προσπάθεια μετατροπής τους σε δωσίλογους».
Το απίστευτο περιστατικό κατήγγειλε στην αστυνομία η μεγαλύτερη αδελφή τής Κ., η οποία δέχθηκε μάλιστα και φραστική επίθεση με σεξιστικά σχόλια από τον διευθυντή του σχολείου και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όπως κατήγγειλε στην «Εφ.Συν.», όταν αυτοί κατάλαβαν ότι βρισκόταν εκεί για να υποστηρίξει τα παιδιά. Η μητέρα τής Κ. έχει ήδη ενημερώσει την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Καλλιθέας για το περιστατικό και επιπλέον εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση κατά του εξωσχολικού που εισέβαλε στο σχολείο κρατώντας μαχαίρι και απειλώντας τα παιδιά.

Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου