Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Παιδικά γέλια και πάλι στον Αγιο Παντελεήμονα: Ανοιξε η παιδική χαρά που είχε βάλει λουκέτο ο Δήμος

Παιδικά γέλια και πάλι στον Αγιο Παντελεήμονα: Ανοιξε η παιδική χαρά που είχε βά
 
Κάτι αλλάζει στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, σε μια περιοχή που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τις αμέτρητες προκλήσεις από τη Χρυσή Αυγή και τις φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες και όχι μόνο από δήθεν «αγανακτισμένους».
Ούτως ή άλλως ο Δήμος Αθηναίων είχε ανακοινώσει προ ημερών ότι η παιδική χαρά, στην οποία είχε βάλει λουκέτο προ ετών, θα ανοίξει ξανά, ωστόσο, αυτό έγινε κι επισήμως το μεσημέρι του Σαββάτου στο πλαίσιο του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου.
Η πορεία, την οποία είχε οργανώσει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών Αθήνας – Πειραιά, ξεκίνησε από την πλατεία Βικτωρίας για να φθάσει στον Αγιο Παντελεήμονα όπου πραγματοποιήθηκαν αρκετά δρώμενα.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν αρκετές αντιφασιστικές οργανώσεις, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή Πόλη», συνελεύσεις κατοίκων του κέντρου της Αθήνας, εκπαιδευτικοί και μέλη από τις τοπικές ΕΛΜΕ, διοικητικοί υπάλληλοι του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πλήθος πολιτών.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χωρίς να σημειωθούν έκτροπα, ενώ κεντρικό ρόλο έπαιζε ένα πανό για τον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα, ο οποίος έπεσε νεκρός από την επίθεση του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.
Στη συνέχεια, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικά δρώμενα με μουσικούς και καλλιτέχνες του θεάτρου δρόμου.






Φωτογραφίες Eurokinissi

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου