Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Δεύτερη φιλοναζιστική δίωξη του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ για την εξέγερση των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Aθήνα, 16/09/2013
Δεύτερη φιλοναζιστική δίωξη του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ για την εξέγερση των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα
Μόλις έκλεισε η προανάκριση για τη πρώτη δίωξη κατά του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, 2ο Τμήμα Προστασίας  Πολιτεύματος που την ξεκίνησε στις 24 Ιούλη έσπευσε να ασκήσει νέα δίωξη, τη φορά αυτή για την ανακοίνωση αλληλεγγύης στην εξέγερση των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα  μετά τη κτηνώδη καταστολή της από τους αστυνομικούς στις 10 Αυγούστου. 
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου καλείται να παρουσιαστεί ανήμερα της απεργίας των συνδικάτων, της ΟΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη και να εξεταστεί για παράβαση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα για  «Διασπορά ψευδών ειδήσεων η φημών.» Δεν πρόκειται για «ψευδείς ειδήσεις»  αλλά για τεκμηριωμένες  καταγγελίες της ΚΕΕΡΦΑ για τις απάνθρωπες πρακτικές τιμωρίας των μεταναστών κρατουμένων της Αμυγδαλέζας, ακόμη και την διακοπή ρεύματος για να μην υπάρχει κλιματισμός στη περίοδο του καύσωνα, που οδήγησαν στην εξέγερση στις 10 Αυγούστου. Για τα εγκλήματα της Αμυγδαλέζας βέβαια, δεν διώκεται κανένας αστυνομικός. Η κυβέρνηση θέλει να συνεχίζουν ατιμώρητοι οι αστυνομικοί την εγκληματική ρατσιστική κακομεταχείριση των προσφύγων μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για το Δένδια το να είσαι πρόσφυγας είσαι αυτόματα  εγκληματίας!
Είναι μία δίωξη κατά της ελευθερίας της κριτικής και κυρίως κατά της αντιρατσιστικής κριτικής που ασκεί η ΚΕΕΡΦΑ κατά της κυβέρνησης , της αστυνομίας και της Χρυσής Αυγής.  Οι νεοναζί κατά την κυβέρνηση Σαμαρά μπορούν ελεύθερα  να δολοφονούν μετανάστες, να τραυματίζουν θανάσιμα τους αγωνιστές της αριστεράς, να βρίζουν οποιονδήποτε , να αρπάζουν τα μικρόφωνα και να στερούν το λόγο από τους δημάρχους, να χαιρετούν ναζιστικά σε τελετές μνήμης θυμάτων των Ναζί. Γι αυτούς δεν υπάρχουν εισαγγελείς και διώξεις, υπάρχουν μόνο για την αριστερά!
Οι αντιδημοκρατικές πρακτικές φίμωσης και λογοκρισίας της κυβέρνησης  είναι ανοιχτά φρονηματικού χαραχτήρα. Σε λίγο θα ζητάνε πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης και υποταγής στο πολίτευμα για να διαχειριστείς μία ιστοσελίδα, να διακινείς ένα έντυπο, μία προκήρυξη. Αναβιώνουν οι πρακτικές του εμφυλιοπολεμικού κράτους της δεξιάς μόνο που στη σημερινή συγκυρία οι συνεργάτες των κρατικών υπαλλήλων δίωξης είναι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων. Τα ανοίγματα της ΝΔ στην δεξιά πολυκατοικία για να ανακόψουν την μαζική σ τροφή του κόσμου προς τα αριστερά, που φέρνει η εργατική αντίσταση στα μέτρα του μνημονίου, αγκαλιάζουν τα πιο σκοτεινά υπόγεια, αυτά της ναζιστικής ακροδεξιάς. Είναι οι ίδιοι που τρείς μήνες πριν διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι είναι έτοιμοι να συντρίψουν τα τάγματα εφόδου και να ψηφίσουν νόμο κατά της ρατσιστικής  βίας και τώρα έρχονται για να επιτεθούν με αγριότητα κατά της αριστεράς και να φέρουν νέο ρατσιστικό νόμο, δώρο στη Χρυσή Αυγή!
Η κυβέρνηση και ο Δένδιας μπροστά στο ανερχόμενο κύμα εργατικής αντίστασης έχουν επενδύσει σε μια χυδαία επιθετική τακτική κατά της αριστεράς που δίνει πλήρη κάλυψη στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να απειλούν και να εφορμούν με τάγματα  εφόδου όπως πρόσφατα κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.
Να μην αφήσουμε να περάσουν οι διώξεις κατά του Πέτρου Κωνσταντίνου, η δίωξη της αλληλεγγύης  στους μετανάστες και  η ποινικοποίηση της αντιρατσιστικής κριτική της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
Καλούμε τα συνδικάτα, τα δημοτικά συμβούλια, τους δικηγορικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, τα κόμματα και τις οργανώσεις της αριστεράς να καταδικάσουν το νέο αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης Σαμαρά και να απαιτήσουν την παύση των διώξεων.  

 ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν Πληρώνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου