Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

"Διώξτε τους, θα γίνει σφαγή"





Ολιγωρία και εγκληματική αδιαφορία επέδειξαν οι αστυνομικές αρχές την ώρα που η ομάδα των χρυσαυγιτών είχε αρχίσει να προετοιμάζει το ραντεβού του θανάτου με τον Παύλο Φύσσα, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο πατέρας του θύματος, Παναγιώτης Φύσσας, επικαλούμενος την μαρτυρία της φίλης του δολοφονημένου παιδιού του, κατήγγειλε πως, λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία, οι αστυνομικοί χαριεντιζόντουσαν υποβαθμίζοντας την κατάσταση, μη πράττοντας στην ουσία το παραμικρό προκειμένου να αποτρέψουν τη μοιραία για τον Παύλο Φύσσα συμπλοκή.

Ωστόσο, αυτό που δεν στάθηκαν ικανοί να προβλέψουν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες, κατάφερε να το κάνει η ίδια η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, καθώς ήταν περισσότερο από εμφανές πως η όλη ιστορία δεν θα είχε καλή κατάληξη. Χαρακτηριστική ήταν η αγωνιώδης έκκληση που έκανε η κοπέλα προς τους αστυνομικούς, που έντρομη για όσα έβλεπε να έρχονται τους είπε: «Διώξτε τους... πρέπει να επέμβετε... θα γίνει σφαγή».

Μέσα όμως σε όλη αυτή την απίστευτη ένταση και με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι, η απάντηση που έλαβε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας, είναι χαρακτηριστική για τον τρόπο αντιμετώπισης των ένστολων: «Έλα μωρέ, λίγες μπουνιές θα πέσουν, κάτι χρυσαυγίτες είναι».
 
 
 

Μετά από αυτές τις σημαντικές μαρτυρίες της κοπέλας, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει επισήμως, είναι πέραν του προφανούς πως οι αστυνομικοί, στην καλύτερη φάνηκαν ανεπαρκείς στο να κρίνουν την εξαιρετική σοβαρότητα της κατάστασης, ενώ την ίδια στιγμή δεν αποκλείεται και η αδιαφορία τους να οφειλόταν στο ότι δεν ήθελαν να μπλέξουν. Σε κάθε περίπτωση όμως, η «αντιμετώπιση» αυτή τελικά έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάστηκε για να ολοκληρώσει ο δολοφόνος το έγκλημά του και χωρίς να βρει το παραμικρό εμπόδιο στην πράξη του.

Στο «μικροσκόπιο» οι εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις

Μετά την πενθήμερη κωλυσιεργία, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου φαίνεται να αποδίδει καρπούς, καθώς, από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει πως στο κινητό τηλέφωνο του δράστη λίγο πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καταγράφηκαν μία εισερχόμενη κλήση ενώ έγιναν και έξι εξερχόμενες.

Ήδη για τα άτομα αυτά διετάχθη άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου προκειμένου να μπορέσουν οι Αρχές να φτάσουν στον κύκλο των προσώπων που επικοινώνησαν μεταξύ τους το μοιραίο βράδυ. Στο στόχαστρο των Αρχών εκτιμάται πως θα βρεθούν 20-30 άτομα, ενώ αναμένεται να επεκταθεί και ο χρόνος των συνομιλιών, αρκετά πιο πριν από εκείνον της δολοφονίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση για το άνοιγμα του «τηλεφώνου» του δράστη, που εμπεριέχεται στη δικογραφία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέρεται επικοινωνία δευτερολέπτων μεταξύ του Ρουπακιά και του Πατέλη, προέδρου της τοπικής οργάνωσης Χ.Α. Νίκαιας.

Η συγκεκριμένη επικοινωνία δείχνει να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εισαγγελία του Αρείου Πάγου καθώς από αυτήν θα προκύψει για το αν η φονική επίθεση έγινε κατόπιν συγκεκριμένης εντολής.

«Ο σύζυγός μου κοιμήθηκε ήσυχος»

Η σύζυγος του πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α., Γ. Πατέλη, στην κατάθεσή της ανέφερε ότι ο πρόεδρος της οργάνωσης «δεν ασχολήθηκε καθόλου με το αιματηρό επεισόδιο στο Κερατσίνι και έπεσε ήσυχος για να κοιμηθεί».

Ωστόσο, ήδη οι Αστυνομικές και οι Δικαστικές αρχές έχουν ζητήσει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Γ. Πατέλη.

Επιπλέον ερευνάται σημείο της κατάθεσης της συζύγου του κατηγορούμενου για τον φόνο, Γιώργου Ρουπακιά, σύμφωνα με την οποία συναντήθηκε το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας με τον Γ. Πατέλη σε πάρκο της Νίκαιας προκειμένου να του παραδώσει έντυπα και άλλα ύποπτα αντικείμενα.


Καταθέσεις μαρτύρων για τον φάκελο «Χρυσή Αυγή»

Εν τω μεταξύ, εν μέσω άμεσων απομακρύνσεων ανώτατων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, ξεκίνησαν το απόγευμα οι καταθέσεις των μαρτύρων στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη που έχει αναλάβει την κατεπείγουσα έρευνα για τον φάκελο «Χρυσή Αυγή», προκειμένου να κρίνει εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Ανάμεσα στους πρώτους μάρτυρες βρίσκονται δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν κατά καιρούς αναφερθεί με στοιχεία σε αξιόποινες πράξεις της συγκεκριμένης οργάνωσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου