Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Μπαράζ ρατσιστικών πογκρόμ σε Τσιγγάνους στην Πελοπόννησο! Το κράτος ισοπέδωσε με μπουλντόζες καταυλισμό!


20130730_paliampelaΜπουλντόζες του δήμου Καλαμάτας ισοπέδωσαν τσιγγάνικο καταυλισμό σαράντα χρόνων, αφήνοντας στον δρόμο δεκάδες ανθρώπους και κάνοντας μπάζα τα σπίτια τους. Η άθλια επιχείρηση ξεκίνησε το πρωινό τις 30 Ιουλίου και τελείωσε μια μέρα μετά αφήνοντας ερείπια και δεκάδες οικογένειες (εκ των οποίων και δύο ανθρώπους με βαριά αναπηρία) στο δρόμο. Οι μπουλντόζες του δήμου κατέφθασαν υπό την συνοδεία εισαγόμενων από την Αθήνα ΜAΤ καθώς και αρκετών δημοτόμπατσων που χάζευαν την αναμενόμενη «αναβάθμισή» τους σε κανονικούς μπάτσους. Με το πέρας της άθλιας επιχείρησης, αφού ο δήμαρχος μέτρησε τις δυνάμεις του και τις αντιδράσεις του κόσμου, δήλωσε ότι θα ισοπεδώσει και τον μεγαλύτερο καταυλισμό τσιγγάνων στην Καλαμάτα, που βρίσκεται λίγα μέτρα ποιο πέρα και απαριθμεί εκατοντάδες ανθρώπους που διαμένουν σε αυτόν.
Οι δέκα οικογένειες που ζούσαν στον καταυλισμό ήταν άνθρωποι που ήταν εγκαταστημένοι για σαράντα χρόνια. Ο καταυλισμός ήταν χτισμένος σε οικόπεδο του δήμου ο οποίος με την σειρά του το παραχώρησε στην ομώνυμη τοπική ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης για την ανέγερση βοηθητικού γηπέδου. Η πρόταση του δήμου σε αυτούς τους ξεσπιτωμένους ανθρώπους είναι να πάνε να μείνουν σε οικισμό που έχει κατασκευαστεί για τους τσιγγάνους. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο δήμος έχει κατασκευάσει στην περιοχή του βάλτου (όνομα και πράμα) οικισμό για την υποτιθέμενη στέγαση των τσιγγάνων. Όμως, ο οικισμός μόνο από την 20130730_paliampela (10)ονομασία της περιοχής καταλαβαίνει κάποιος ότι έχει τρομερά προβλήματα κουνουπιών, τρωκτικών και άλλων ζωντανών, καθώς και υγρασία, οπότε με το δίκιο τους οι τσιγγάνοι τον έχουν εγκαταλείψει. Το έργο κοινώς έγινε με μόνο σχεδιασμό το κέρδος, αφού το κονδύλι έπρεπε να φανεί πως χρησιμοποιήθηκε. Για τον οικισμό αυτό ο δήμος έχει αρπάξει χοντρά κονδύλια.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι η προ ολίγου καιρού επίσκεψη του Δένδια στην πόλη για την εγκληματικότητα των τσιγγάνων έβγαλε καρπούς. Το κράτος με αυτή του την αθλιότητα θέλει να συσπειρώσει τόσο το πλέον συντηρητικό (κυρίως) και το φοβισμένο τμήμα του κόσμου της πόλεως, ώστε σε μελλοντικές κατασταλτικές πρακτικές να βρίσκει συμμάχους και σιωπηλούς αποδέκτες. Ο δήμαρχος σαφώς και εκμεταλλεύτηκε δεόντως την χρονική συγκυρία με καλαματιανό πρωθυπουργό που ανταγωνίζεται τους ακροδεξιούς της Χρυσής Αυγής υπό τον φόβο διαρροής ψήφων καθώς και την κοντινή περίοδο των δημοτικών εκλογών. Έτσι ο δήμαρχος προσπαθεί να προλάβει το βηματάκι προς ακόμα δεξιότερα, που ετοιμάζονται να κάνουν πολλοί από τους μέχρι πρότινος ψηφοφόρους του. Όλο αυτό το παιχνίδι στις πλάτες ανθρώπων που έχασαν μέσα σε λίγα λεπτά τα σπίτια τους!
ec8bac31385d4a858f264de80c9a09cd_LΗ κατασταλτική επιχείρηση του κράτους δεν περιορίζεται μόνο στην ισοπέδωση του εν λόγω καταυλισμού αλλά συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα σε όλη την Πελοπόννησο, με πολλές προσαγωγές, συλλήψεις και τραμπουκισμούς τσιγγάνων. Στα φασιστικά τύπου πογκρόμ καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει έως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πριν από δέκα μέρες στην πόλη της Καλαμάτας κινούνταν αντιφασιστικά καραβάνια, αλλά εδώ και τρεις μέρες, που ένας ολόκληρος καταυλισμός ισοπεδώθηκε, οι τοπικοί αντιφασίστες κωφεύουν. Μήπως το θέμα δεν παράγει πολιτική υπεραξία υπέρ της αριστεράς ή επήλθε κόπωση από την προηγούμενη «έντονη» αντιφασιστική δράση; Εκτός και αν τον φασισμό και  τον ρατσισμό αντιπροσωπεύει μόνο η Χ.Α., οπότε πάσο!
Ελευθερόκοκκος
Σημείωση: Ήδη, οι διωγμένοι από τον καταυλισμό τους τσιγγάνοι έχουν στρατοπεδεύσει έξω από το δημαρχείο της Καλαμάτας… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου