Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Συνελήφθη ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης

Συνελήφθη πριν από λίγη ώρα για ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, ο οποίος κατηγορείται, σύμφωνα με πληροφορίες, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και υπεξαίρεση, μέσω της τράπεζας FBB η οποία ανήκει στον ίδιο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται και ο πρώην στενός συνεργάτης και κουμπάρος του εφοπλιστή, Αναστάσιος Πάλλης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ποσό για το οποίο ελέγχεται ο επιχειρηματίας φέρεται να φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι εάν οι ποινικές διώξεις θα αγγίξουν τα Μέσα εκείνα ενημέρωσης και τους ιδιοκτήτες τους στα οποία ο κ. Ρέστης υπήρξε ή παραμένει ακόμα μέτοχος. Και αυτό διότι σύμφωνα με τη νομοθεσία όποιος δέχεται μαύρο χρήμα θεωρείται αποδέκτης μαύρου χρήματος και βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες.
Συγκεκριμένα ο κ. Ρέστης, παραμένει μέτοχος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, στην οποία κατέχει ποσοστό 40%, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega με 4-5%, ενώ μέχρι πριν από μερικούς μήνες κατείχε το 5,6% του ΔΟΛ. Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι το κατά πόσο η Δικαιοσύνη θα επεκταθεί και στους ιδιοκτήτες των Μέσων αυτών καθώς με βάση τη νομοθεσία έγιναν αποδέκτες μαύρου χρήματος από τον κ. Ρέστη.

Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου