Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Ποινική δίωξη σε Καπελέρη και Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος αναφορικά με την υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. O κ.Διώτης διώκεται και για υπεξαγωγή εγγράφου.

Η υπόθεση για τους δυο κατηγορούμενους παραπέμπεται σε τακτικό ανακριτή. Για τη συνεργάτιδα του Γ. Διώτη, Γαλάτεια Μανέ ο εισαγγελέας ζητά να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου που περιλαμβάνονται στη λίστα, ο φορολογικός έλεγχος συνεχίζεται. 
Ο Γιάννης Διώτης ενεπλάκη στην υπόθεση αφού είχε λάβει από τον Γ.Παπακωνσταντίνου το αντίγραφο στικάκι της αρχικής λίστας, το οποίο ισχυριζόταν πως ούτε αλλοίωσε, αλλά ούτε και αντέγραψε σε νέο USB, αρνούμενος οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.  Από ότι προέκυψε όμως από τις έρευνες της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας, είχε δημιουργηθεί αντίγραφο του USB κατά την περίοδο που αυτό ήταν στα χέρια του κ.Διώτη, και πριν παραδοθεί στον τότε Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Μάλιστα, κατά τη συνέχεια της έρευνας είχε προκύψει και δεύτερο αντίγραφο, στο οποίο υπήρχαν ανοίγματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, άνω του εξαμήνου.
Ο κ.Καπελέρης από την άλλη είχε παραλάβει μία μίνι-λίστα με 20 ονόματα από τον κ.Παπακωνσταντίνου, τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας, με την εντολή να ελέγξει εάν όντως αντιστοιχούν τα ονόματα σε λογαριασμούς, χωρίς να  πραγματοποιήσει φορολογικό έλεγχο. Ο ίδιος ο κ.Καπελέρης πάντως ισχυρίζεται ότι δεν μπορούσε να υπερβεί την εντολή του πολιτικου του προιστάμενου, και πως δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει φορολογικό έλεγχο από τη στιγμή που δεν έλαβε τέτοια εντολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου