10866_1 
Εχτές Σάββατο 29/06 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική κινητοποίηση κοντα στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» ενάντια στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.
Σε μια «συγκινητική» προσπάθεια, να δείξουν την καλή τους θέληση στους φίλους τους τους Χρυσαυγίτες, οι υπάλληλοι του Δένδια διέλυσαν τη συγκέντρωση ρίχνοντας δακρυγόνα και στην συνέχεια προσήγαγαν 25 άτομα, η συντριπτική πλειοψηφία των συλλήψεων έγινε μακρυά από το ξενοδοχείο και αφορούσε κόσμο που δεν συμμετείχε καν στην κινητοποιήση.

Απο τις 25 προσαγωγές οι 14 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Τα 14 άτομα οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα με τις προσχηματικέςς κατηγορίες της οπλοφορίας, διατάραξης ειρήνης, εμπρησμού, απρόκλητες φθορές ενώ οι μόνοι μάρτυρες κατηγορίας είναι δύο αστυνομικοι.
Οι δύο από τους δεκατέσσερεις ήταν ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με σκοπό να οριστεί τακτική δικάσιμος το Σεπτέμβρη.
Οι 12 κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών μέχρι αύριο το μεσημέρι, που θα οδηγηθούν στο δικαστήριο.
Η σύλληψη αθώων ατόμων, με προσχηματικές κατηγορίες, από την αστυνομία δεν είναι ένα μεμωνομένο ή «άστοχο» γεγονός.
Είναι μέρος της υπερπροσπάθειας της κυβέρνησης και του Δένδια να «προστατεύσει» το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, όπως έχει κάνει χιλιάδες φορές με την παρουσία της μπροστά από τα γραφεία των ναζί, όταν αυτοί έχουν κάποια εκδήλωση.
Είναι μέρος του κλίματος καταστολής και τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – νεοναζί.
Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδίου της Χρυσής Αυγής η οποία προσπαθεί να επιβληθεί με τον τσαμπουκά στο κέντρο της πόλης, καθώς βλέποντας την παταγώδη αποτυχία των εκδηλώσεών της και τις μαζικές απαντήσεις του αντιφασιστικού κινήματος μετέφερε τα γραφεία της σε πιο κεντρικό σημείο και άρχισε τους προπηλακισμούς και τις επθέσεις, όπως έγινε με τα μέλη τη LGBTQI ομάδας “Blender”.
Στην τρομοκρατία και καταστολή που κυβέρνηση και νεοναζί προσπαθούν να επιβάλλουν εμείς, οι «από κάτω», ντόπιοι και μετανάστες, άνεργοι, εργαζόμενοι, νεολαίοι, αγωνιστές απαντάμε με κοινούς και ανυποχώρητους αγώνες μέχρι την ανατροπή.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗ ΣΤΗ 13:30
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"