Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

«Με απειλούν με μηνύσεις αν αποκαλύψω το εσωτερικό πόρισμα για την τραγωδία στη Marfin»


Φαίνεται πως η πρώην Marfin και νυν Τράπεζα Πειραιώς δεν θέλει με τίποτα να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου που είχε πραγματοποιήσει για τον εμπρησμό στο υποκατάστημά της στη Σταδίου το Μάιο του 2010, στο οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις υπάλληλοί της. Τουλάχιστον αυτό αποκάλυψε στη σχετική δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ένας από τους συνηγόρους των υπευθύνων της τράπεζας που είναι κατηγορούμενοι, υποστηρίζοντας μάλιστα πως απειλήθηκε με μηνύσεις αν αποκαλύψει τα επίμαχα σημεία του πορίσματος.
Ο ίδιος δικηγόρος ενημέρωσε το δικαστήριο πως το ζήτησε από την τράπεζα (νυν Τράπεζα Πειραιώς), αλλά η τελευταία δήλωσε άγνοια και τον παρέπεμψε στην προηγούμενη διοίκηση της Cyprus Popular Bank, όπως μετονομάστηκε η Marfin. Σε νέα επικοινωνία τού ανακοινώθηκε πως το πόρισμα είναι άκρως απόρρητο και μπορεί να λάβει γνώση του περιεχομένου του μόνο με ασφαλιστικά μέτρα, ενώ μιλώντας με συνάδελφό του δικηγόρο που εκπροσωπούσε την τράπεζα έλαβε την απάντηση πως αν χρησιμοποιήσει το πόρισμα, θα δεχθεί μηνύσεις.
Την ίδια ώρα ένας από τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος έκανε λόγο στη δίκη, η οποία συνεχίζεται την Τρίτη, για ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, ενώ αποκάλυψε ότι ακόμα και η Πυροσβεστική που ήρθε μόλις ξέσπασε η φωτιά δυσκολεύτηκε να περάσει τη μοναδική πόρτα που είχε το κατάστημα. Στο μεταξύ, ο αδελφός της Παρασκευής Ζούλια, η οποία ξεψύχησε στο υποκατάστημα, απόρησε με τον ισχυρισμό συνηγόρου υπεράσπισης σύμφωνα με τον οποίο η οικογένεια έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στη διοίκηση της τράπεζας. «Να την ευχαριστήσουμε για ποιό λόγο; Γι” αυτά που πάθαμε;», αναρωτήθηκε ευλόγως ο Μιχάλης Ζούλιας.

Το Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου