Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Σπίτι χωρίς Γιάννη, στο παίρνει η τράπεζα


Η κυβέρνηση σχεδιάζει την σταδιακή κατάργηση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ώστε να ολοκληρωθεί το success story του Αντώνη Σαμαρά. Η κατάργηση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία διαψεύδει όλους όσοι υποστηρίζουν πως στην Ελλάδα όλα γίνονται χωρίς σχέδιο, αφού πριν από 15 χρόνια μάζεψαν το χρήμα με το Χρηματιστήριο και σήμερα μαζεύουν τα σπίτια.

Οπωσδήποτε, είναι σωστό να βγουν σε πλειστηριασμό οι πρώτες κατοικίες, αφού οι Έλληνες ζούσαν για χρόνια πάνω από τις δυνατότητές τους και είχαν την απαίτηση να έχουν δικό τους σπίτι.
Εν τω μεταξύ, ήταν τόσο ζώα που, αντί να πάνε να αγοράσουν ένα σπιτάκι σε κάποιο νησί, ήθελαν σπιταρόνα στην Αθήνα, οπότε τώρα είναι άνεργοι ή άφραγκοι και κλεισμένοι στο σπίτι που περιμένουν να τους πάρει η τράπεζα, ενώ θα μπορούσαν με λιγότερα χρήματα να έχουν ένα σπιτάκι στην εξοχή, να φυτεύουν και καμιά ντομάτα να φάνε, να κάνουν ανταλλαγή προϊόντων, να κάνουν και κάνα μπάνιο και να την περνάνε φίνα.
Από την άλλη, τα σπίτια είναι φυλακή, οπότε καλύτερα να σου πάρουν το σπίτι οι τράπεζες, ώστε να έχεις ένα λόγο να βγεις έξω και να αγωνιστείς για να επιζήσεις και να μην ξέρεις πού θα κοιμηθείς το βράδυ, αντί να κάθεσαι μέσα σε ένα σπίτι και να περιμένεις να πεθάνεις στον καναπέ, βλέποντας τηλεόραση.
Βέβαια, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει ένα σπίτι για να μένει στη διάρκεια της ζωής του, αλλά αυτά είναι κομμουνιστικά και δεν πρέπει να τα λέμε γιατί θα παρεξηγηθούν οι δεξιοί που θα τους πάρει τα σπίτια ο Σαμαράς επειδή μπορεί η Μακεδονία να είναι ελληνική αλλά το σπίτι σου ανήκει στην τράπεζα.
Ας ελπίσουμε τα σπίτια που θα κατασχεθούν να πουληθούν σε ξένους, ώστε αφενός να πλημμυρίσει η Ελλάδα από τουρίστες και αφετέρου να μειωθεί η ανεργία, αφού οι Έλληνες θα μπορούν να δουλεύουν ως υπηρέτες στα σπίτια που είχαν πριν τους τα κατασχέσει η τράπεζα.
Κι όπως θα έλεγε και ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ε όχι και να πέσει η κυβέρνηση για μερικά κωλόσπιτα.

Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου