Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ταξίμ

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ταξίμ




Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα νέα διαδήλωση κατά της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται στο σημείο, ενώ πρόκειται για την πρώτη φορά που Τούρκοι πολίτες βγαίνουν στους δρόμους, μετά την επέμβαση της Αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα. Κάποιοι από τους διαδηλωτές στέκονται σε στάση προσοχής, ενώ άλλοι φωνάζουν συνθήματα και ανεμίζουν σημαίες. Οι άνδρες της Αστυνομίας επιχειρούν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, κάνοντας χρήση αντλιών νερού.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Σαμψούντα ότι οι συχνά βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων εξυπηρετούν τους εχθρούς της Τουρκία.

Στη Σαμψούντα, περίπου 15.000 οπαδοί του Ερντογάν ζητωκραύγαζαν κρατώντας τουρκικές σημαίες καθώς ο τούρκος πρωθυπουργός καλούσε το πλήθος να δώσει την απάντησή του στις διαδηλώσεις,στις κάλπες,κατά τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών τον προσεχή Μάρτιο. «Ποιος κέρδισε από τις τρεις εβδομάδες των διαδηλώσεων; Οι εχθροί της Τουρκίας. Ποιος έχασε από τις διαδηλώσεις;Η τουρκική οικονομία, έστω και σε μικρό βαθμό, ο τουρισμός έχασε. Επισκίασαν και κηλίδωσαν την εικόνα της Τουρκίας και τη διεθνή της δύναμη», τόνισε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον αυτών που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις τονίζοντας ότι δε σέβονται το ισλάμ. «Ας μπουν στα τζαμιά με τα παπούτσια τους, ας πιούν αλκοόλ στα τζαμιά μας, ας σηκώσουν το χέρι τους στα κορίτσια μας που φορούν την μαντήλα. Μια προσευχή από εμάς είναι αρκετή για να εμποδίσει τα σχέδιά τους», τόνισε ο Ερντογάν.

Τσαντίρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου