Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Οι εφορίες είναι ελληνικές

Το ΔΝΤ επισημαίνει στην έκθεσή του πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και προτείνει να ιδιωτικοποιηθούν οι εφορίες, ενώ, όπου να ‘ναι, θα ζητήσει να ιδιωτικοποιηθεί και το success story του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, αν δεν καταφέρει η κυβέρνηση να εισπράξει τους φόρους, θα πρέπει να γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οπότε, όταν μισθωτοί και συνταξιούχοι θα παίρνουν ακόμα λιγότερα χρήματα, θα πληρώνουν τους φόρους τους κανονικά.
Κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει το ΔΝΤ πως, όντως, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα που δεν πληρώνουν τους φόρους τους αλλά αυτό δεν το κάνουν από καπρίτσιο αλλά επειδή δεν έχουν να πληρώσουν.
Μπορεί αυτό να τους φανεί περίεργο αλλά κι εμένα μου φαίνεται κάπως περίεργο πως τόσο σπουδαία μυαλά δεν μπορούν να κάνουν αυτή την απλή διαπίστωση που βγάζει μάτι.
Κι επειδή αποκλείεται να μην βλέπουν το προφανές –αν και παραδέχονται πως έκαναν λάθη στο χειρισμό της διάσωσης της Ελλάδας-, είναι ολοφάνερο πως κάτι άλλο συμβαίνει.
Η πραγματικότητα είναι πως, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να εισπράξει τους φόρους, θα πέσει την επόμενη μέρα, οπότε κάνει τουμπεκί, για να αντέξει μερικούς μήνες ακόμα και να μασήσουν όλοι μαζί παρέα μαζί με τα φιλαράκια τους.
Υπάρχουν χιλιάδες επαγγελματίες που δεν πληρώνουν το ΦΠΑ –που είναι μόνο 23%-, επειδή, στην κατάσταση που είναι πια η αγορά, ή θα πληρώσουν φόρο ή θα επιβιώσουν. Και τα δυο μαζί δεν γίνεται.
Κι αν πάει ο εφοριακός να τους κάνει έλεγχο, θα τον πυροβολήσουν.
Από την άλλη, είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία των κυβερνήσεων να πατάξουν την φοροδιαφυγή που έχουν τρία χρόνια στα χέρια τους τη Λίστα Λαγκάρντ αλλά ο μόνος που συνέλαβαν ήταν ο Κώστας Βαξεβάνης που την δημοσίευσε.
Επίσης, εκείνος ο ειδικός φόρος για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις των καναλιών των νταβατζήδων έχει πάρει τέσσερις αναβολές από το 2010.
Τίποτα απ’ αυτά δεν έχει πάρει χαμπάρι το ΔΝΤ. Ναι, σίγουρα.
Πάντως, αν ιδιωτικοποιήσει η κυβέρνηση τις εφορίες, να τις δώσει σε κάποιον φίλο του Σαμαρά. Κρίμα είναι να τις πάρει κάνας ξένος και να αφελληνιστούν και οι ένδοξες ελληνικές εφορίες.
Μετά τις ελληνικές τράπεζες, να σώσουμε και τις ελληνικές εφορίες.
Αν θελήσουν να πατήσουν πόδι και στο χρηματιστήριό μας, θα πρέπει να ξέρουν πως θα πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας.
Υπάρχουν και όρια.


Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου