Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Συνεχίζεται ο αγώνας

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ παραμένουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, παρά το κυβερνητικό αίτημα για εκκένωση του κτηρίου.
Στο μεταξύ εμφανίστηκε προκλητική δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας Κ. Ευθυμιάδη ότι η ΕΡΤ έκλεισε επειδή οι εργαζόμενοί της δεν στήριζαν την κυβέρνηση Σαμαρά.
Μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Center, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ στην Καβάλα Κώστας Ευθυμιάδης, απέδωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ στο ότι «οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της, τον τελευταίο χρόνο έδειξαν πως με κανέναν τρόπο δεν ήθελαν να υποστηρίξουν τη νόμιμη κυβερνητική προσπάθεια».  Ο ίδιος τόνισε ότι η ΕΡΤ έκλεισε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διότι εάν γινόταν ψηφοφορία στη Βουλή, θα υπήρχαν «οι γνωστές συνδικαλιστικές αντιδράσεις» και «η κωλυσιεργία στο κοινοβούλιο από συγκεκριμένα κόμματα που σε κάθε περίπτωση προτιμούν την αντιπολίτευση από τη δημιουργική κριτική».
Οι εργαζόμενοι παραμένουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και καλούν τους πολίτες να τους συμπαρασταθούν. Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο προαύλιο της ΕΡΤ έχουν προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου από τις 21.00. 
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ
Ο Θίασος Καίσαρα «Ελληνικός κινηματογράφος live» (με τους Ιούλιο  Καίσαρα Αθανασίου, Φοίβο  Μαχμουρίδη, Φάνη Τζεβελέκο, Αναστ. Σισμάνογλου)
Νένα Βενετσάνου
Πολιτιστικός Οργανισμός Arcadia (Κατερίνα Παλιού, Λύδια Πάλλα) - αποσπάσματα από τον «Προμηθέα Δεσμώτη»
Zαχαρίας Καρούνης - τραγούδια  από «Το μεγάλο μας τσίρκο»
Το τρίο του κιθαρίστα Λευτέρη Χριστοφή
Νίκος Τουλιάτος και η ομάδα κρουστών  «Ηχόδραση»
Λαϊκή Ορχήστρα του Μουσικού Τμήματος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων: Γιάννης Παπαγιανόπουλος, Χρίστος Πέτρου, Εύα Ξένου, Θοδωρής Ζέης, Βασίλης Πουλαντζάς.
Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου