Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Φοροδιαφυγή 6,3 εκατ. από τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Φοροδιαφυγή ύψους 6,3 εκατ. ευρώ δείχνει το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους τέσσερις συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το οποίο έφτασε στα χέρια του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Στο πόρισμα, που διαβιβάστηκε από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη και αφορά τους ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών του πρώην υπουργού γίνεται λόγος για φοροδιαφυγή που ξεπερνά, συνολικά τα 6.000.000 ευρώ (6.304.688).
Συγκεκριμένα, στο πόρισμα των 1.000 σελίδων, ο Ανδρέας Ροσσώνης (γαμπρός του κ. Παπακωνσταντίνου) ελέγχεται για 1.457.000 ευρώ, ο Συμεών Συκιαρίδης για το ποσό 1.666.338 ευρώ, η εξαδέλφη του κ. Παπακωνταντίνου, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 193.499 ευρώ και η Ελένη Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 2.987.660 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τέσσερις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου ελέγχονται για απόκρυψη φορολογητέας ύλης από το 1997- 2011.

Το πόρισμα φωτοτυπείται προκειμένου να παραδοθεί σε όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι οι συγγενείς του πρώην υπουργού θα καταθέσουν αύριο, Τρίτη, ενώπιον της Προανακριτικής.

Δεν αναγνωρίζουν το πόρισμα

Πάντως, και οι τέσσερις έστειλαν δήλωση διαμαρτυρίας προς το ΣΔΟΕ, διότι -όπως υποστηρίζουν- δεν τους δόθηκε προθεσμία δύο μηνών, προκειμένου να προσκομίσουν και άλλα στοιχεία που θα δικαιολογούσαν τα έσοδά τους. Σημειώνεται ότι από το ΣΔΟΕ τούς είχε δοθεί αρχικά προθεσμία 10 ημερών και ζήτησαν να παραταθεί για άλλους δύο μήνες.

Στη δήλωση - διαμαρτυρία, την οποία υπογράφουν και οι τέσσερις, αναφέρουν:

«Επιφυλασσόμεθα όλων των δικαιωμάτων μας. Παρά τον νόμο δεν μας δώσατε επαρκή προθεσμία απάντησης. Αναγκαστήκαμε έτσι, εκ των ενόντων, στην ανάδειξη από μνήμης στοιχείων εκτεινομένων σε βάθος πολλών ετών. Κατά τις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού διατηρούμε το δικαίωμα να επανέλθουμε. Συμπερασματικά, αρνούμαστε κάθε πορισματική απόληξή σας, υπό την ειδικότερη δήλωση ότι οι λογαριασμοί μας έχουν τηρηθεί κατά την λογιστική τάξη που εκάστοτε ίσχυε, κατά νόμον, στη διαδρομή των εδώ κρισίμων ετών».

Mydislike

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου