Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!

ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΣ!
ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!
Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (31/5) στο Σύνταγμα!
Το μαζικό συλλαλητήριο ξεκίνησε περίπου στις 7 το απόγευμα, με συγκέντρωση στο κάτω μέρος της πλατείας και ακολούθησε πορεία, μέσω της οδού Όθωνος, μπροστά από την Βουλή. Στο συλλαλητήριο προάσπισης του δικαιώματος στην απεργία και ενάντια στην αυταρχική μέθοδο της επιστράτευσης κάλεσε την Παρασκευή 31 Μαϊου η ΟΛΜΕ με συμμετοχή των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών ΠΝΟ, Σωματείων Εργαζομένων Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτροδηγών ΜΕΤΡΟ.


Η τρικομματική συγκυβέρνηση προχώρησε, για τέταρτη φορά(!) το τελευταίο διάστημα (εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ναυτεργάτες ,εργαζόμενοι στα μέσα συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς και καθηγητές), στη χρήση του χουντικής έμπνευσης μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης απεργών, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να καταστείλει οποιοδήποτε κύμα αντίδρασης στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων, που ακολουθεί. Παραταύτα, ο λαός έδωσε με το μαζικό και δυναμικό του παρών μια "πληρωμένη" απάντηση στον κυβερνητικό συνεταιρισμό!
Εργαζόμενοι (στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα), νεολαίοι, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόροι και συνταξιούχοι κατέφθασαν μαζικά από νωρίς το απόγευμα στο Σύνταγμα στο πλευρό των επιστρατευμένων καθηγητών , ναυτεργατών και εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ! Το συλλαλητήριο ειχε έντονο αγωνιστικό παλμό και οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα κατέκλεισαν το Σύνταγμα καθιστώντας σαφές πως την επιστράτευση θα την σπάσουν στην πραξη οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός!  
Οι διαδηλωτές με την μαζική και δυναμική τους παρουσία έκλεισαν την Αμαλίας και τη Φιλελλήνων. Η αστυνομία , κατόπιν κυβερνητικής εντολής, για μια ακόμη φορά, έκλεισε τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα με σκοπό να δυσχεράνει την πρόσβαση διαδηλωτών στο σημείο προφασιζόμενη λόγους ασφαλείας!
Έχοντας την συμπαράσταση πολλών σωματείων εργαζομένων και οργανώσεων, παρουσία και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επαναλαμβανόμενες επιστρατεύσεις, προασπιζόμενοι το δικαίωμα στην απεργία αλλά και για να αντιδράσουν στα σφαγιαστικά μέτρα που λαμβάνουν συγκυβέρνηση και Τρόικα.
Μάλιστα, ταξικοί συνδικαλιστικοί και πολιτικοί κύκλοι της ριζοσπαστικής Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra, ότι το σημερινό μαζικό , δυναμικό και ενωτικό συλλαλητήριο μπορεί να αποτελέσει την απαρχή της δημιουργίας ενός ενιαίου διευρυμένου μετώπου αγώνα του κόσμου της εργασίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στη χώρα, κόντρα στην βαθιά ταξική οικονομική πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων που επιβάλλεται στην κοινωνία με τη διαρκή περιστολή, ακόμα και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών!

ΙΣΚΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου