Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Καταδίκη Ελλάδας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Αποζημιώσεις 10.000 ευρώ για δύο περιπτώσεις ηθικής βλάβης κατά αλλοδαπών από τις αρχές θα καταβάλλει η Ελλάδα ύστερα από καταδίκη από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και ασφάλεια και για απάνθρωπη μεταχείριση αλλοδαπών, καταδίκασε την Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε με απόφαση του την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια στην περίπτωση του ανήλικου Αλβανού υπηκόου Μπαρζιαμάζ, ο οποίος συνελήφθη τον Απρίλιο του για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και για το γεγονός ότι δεν είχε στην κατοχή του νόμιμη άδεια διαμονής στη χώρα, παρέμεινε κρατούμενος για τρεις ημέρες και η απέλαση του αποφασίσθηκε, χωρίς να του δοθεί το δικαίωμα αμφισβήτησης της νομιμότητας της κράτησης του.
Το Δικαστήριο, αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς του, καταδίκασε την Ελλάδα και την υποχρέωσε να του καταβάλλει 2.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη.
Με άλλη του απόφαση, το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, στην περίπτωση του Γεωργιανού υπηκόου Κετεβάν Τσχαρτισχβίλι, ο οποίος είχε υποστεί κακομεταχείριση από τις ελληνικές αρχές κατά τη διάρκεια της κράτησης του μέχρι να απελαθεί.
Ο Τσχαρτισχβιλι είχε υποβάλει επανειλημμένα αιτήματα στις ελληνικές δικαστικές αρχές, προκειμένου να αμφισβητηθεί η συνεχιζόμενη κράτηση του, αλλά, όπως επισημαίνεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, αυτά απορρίφθηκαν συστηματικά.
Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο προσέφυγε διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησης του, τον δικαίωσε, καταδικάζοντας την Ελλάδα και υποχρεώνοντας την να του καταβάλλει 8.000 ευρώ για ηθική και υλική βλάβη...» ΠΗΓΗ
Ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι ο πυρήνας του καπιταλιστικού συστήματος. Δυστυχώς δεν είναι μόνο οι «επίσημοι» ναζί, οι δηλωμένοι νοσταλγοί της χούντας και του Χίτλερ. Είναι ένα σύστημα που προωθεί την ακροδεξιά νοοτροπία, ξεπλένει τα φασιστικά εγκλήματα και υιοθετεί τις πιο αυταρχικές πολιτικές.     
Ο τρόπος του φασισμού είναι ένας και μόνο. Η παρανοϊκή αχαλίνωτη βία. Μια βία που πηγάζει από την ηλίθια νοοτροπία της δήθεν «φυλετικής» ή άλλης «ανωτερότητας», και τον παράλογο φόβο προς τον διαφορετικό, τον συνάνθρωπο.
Καλώς λένε τα αστικά κόμματα εναντίον των επίσημων νεοναζί. Το ότι όμως αυτά που σήμερα κυβερνούν, υιοθετούν τη φασιστική αντίληψη για τους αλλοδαπούς, είναι όχι μόνο φανερό, αλλά και καταστροφικό για την ίδια την κοινωνία μας.
Κύριε Καμίνη, καλά λέτε κάποια πράγματα εναντίον συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος. Όμως οφείλετε να παραδεχθείτε ότι είστε ένας απ αυτούς. Όταν χτυπήσατε τη βίλα Αμαλίας, όταν στηρίζετε το καθημερινό κυνήγι φτωχών αλλοδαπών από τους μπάτσους, υπηρετείτε το φασισμό, τον οποίο στα λόγια μόνο τον καταδικάζετε.
Φυσικά τώρα σας πήρε ο πόνος, που πλησιάζουν δημοτικές. 
Αφού πρώτα ξεπλύνανε τα εγκλήματα των ακροδεξιών τραμπούκων, αφού κυνήγησαν και σπίλωσαν όλους όσους αντιστέκονταν στις ορδές των απογόνων των SS, αφού βασάνισαν αντιφασίστες, κλαίνε τώρα με περισσή υποκρισία για όσα οι ίδιοι έκαναν.
Οι βρικόλακες του ναζισμού τρέφονται με αίμα. Το αίμα των μεταναστών τους το πρόσφεραν τα αστικά κόμματα.
Σύντροφοι! Άκουσα να λένε σήμερα ότι η Χρυσή Αυγή είχε ήττα. Ενθαρρυντικό αυτό. Μια καλή στιγμή μια νίκη σ ένα δύσκολο μακροχρόνιο πόλεμο.
Ο ναζισμός νικά, όταν υπάρχουν έγκλειστοι αθώοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Έστω και ένας πρόσφυγας έγκλειστος είναι ντροπή, δυστυχώς όμως υπάρχουν χιλιάδες. Ο ναζισμός είναι στην εκμετάλλευση Ανθρώπου από Άνθρωπο. Είναι στους επιστάτες της Μανωλάδας και τον πασοκτζή «αφέντη», που δίνει εντολές να χτυπήσουν εργάτες, γιατί διεκδικούν τα δίκια τους. Το χτύπημα δεν είναι μόνο με σφαίρες, αιχμηρά όπλα ή μπουνιές. Είναι και με την απειλή την ψυχολογική βία, τον τρόμο της απέλασης.
Ο ναζισμός υπάρχει και αναπτύσσεται, όταν μπαίνουν και απαγάγουν ανθρώπους μέσα από τα σπίτια τους οι φρουροί του κάθε πλούσιου. Όταν νύχτα και κατ επειγόντως φέρνουν τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων. Όταν κλείνουν τους δρόμους και απαγορεύουν στους ανθρώπους να διαδηλώσουν. Είναι στη λογοκρισία και την προπαγάνδα των καναλιών, όταν διασύρονται άνθρωποι στις τηλεοράσεις, ενώ για τρις χειρότερα οι παρακρατικοί δολοφόνοι απολαμβάνουν πλήρη ασυλία και όλα τα δικαιώματα.
Είμαι υπέρ της Αλληλοβοήθειας και το να δίδουμε ότι μπορούμε στους πεινασμένους. Το λέω για τα υποκριτικά καθάρματα, που δήθεν κόπτονται για το φτωχό και τα συσσίτια. Όμως Αλληλεγγύη σημαίνει ΑΓΑΠΩ, δεν ξεχωρίζω. Το μίσος, το ρατσιστικό έγκλημα, ο διαχωρισμός των φτωχών σε ντόπιους και ξένους είναι καθαρή απειλή για τους ίδιους τους αδικημένους. Δηλητηριάζει, εξευτελίζει μια πράξη Αγάπης προς το Συνάνθρωπο, με πολιτικό σκοπό υποβιβάζοντας την ανθρώπινη νοημοσύνη.   
Παραλείπουν κατ αρχήν να αναφέρουν τα παπαγαλάκια, τη δράση της Αριστεράς υπέρ των φτωχών τόσο σε συμβολικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρω εκτός φυσικά από τους μαζικούς αγώνες (πορείες – απεργίες κοκ), τη συλλογική κουζίνα των Αναρχικών, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των χώρων αυτοδιαχείρισης, την επανασύνδεση ρεύματος από Συντρόφους, σε άρρωστους φτωχούς συνανθρώπους μας, την παρεμπόδιση πλειστηριασμών κατοικιών από μέλη του ΠΑΜΕ, τα συσσίτια σε όλους τους φτωχούς από οργανώσεις τις Αριστεράς, τον πόλεμο ενάντια στα ναρκωτικά και πάρα πολλά άλλα. Μάλιστα χωρίς τις πλάτες των πλουσίων και του κρατικού κορβανά...      
Για την σημερινή κατάσταση υπεύθυνη είναι η ΝΔ τα δεκανίκια και η Χρυσή εφεδρεία του απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος. ΔΕΝ θα με κάνετε να ξεχάσω, ούτε θα κατορθώσετε να με κάνετε να μισήσω τον άνθρωπο, που βασανίζετε μαζί με μένα, με το να μου πετάξετε μια χούφτα τρόφιμα, ή να με βάλετε σε κάποια θέση σε πρόγραμμα ανέργων.
Γιατί ξέρω το μακιαβελικό σας σχέδιο. Να δημιουργήσετε πεινασμένους, να τους πετάξετε μια φέτα ξερό ψωμί και να έχετε ευγνώμονες σκλάβους, που θα δουλεύουν για θησαυρίζετε εσείς οι γαλαζοπράσινοι και φαιοί φασίστες. Τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής και τα νέα Stage της ΝΔ είναι η ίδια αντίληψη: Προωθούν τη διάσπαση των φτωχών σε «καλούς» και «κακούς», σε ανθρώπους «που αξίζει να βοηθήσουν και σε παρίες που θα καταστραφούν». Είναι παγίδα η οποία όμως δεν θα τους περάσει.
Σύντροφοι. Τα ζόμπι ξαναβγήκαν από τους τάφους τους. Οφείλουμε να αγωνιστούμε ακόμα μια φορά για να τα στείλουμε από εκεί που ήρθαν. Σε κάτι τέτοιες στιγμές η Ενότητα και η Αλληλεγγύη της Αριστεράς είναι Απαραίτητη.
Αγωνιζόμαστε κατά του ναζισμού οποιαδήποτε μορφή κι αν έχει.     

BAΘY KOKKINO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου