Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΣΤΟ ΓΥΨΟ» ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!


Η ΤΡΟΪΚΑΝΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Με νομοθετική ρύθμιση, που θα στοχεύει στον περιορισμό πορειών, συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, για αρχή κάτω των 200 διαδηλωτών, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κοινωνική και οικονομική ζωή των πόλεων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη (28/5) με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.
Η κυβερνητική κοινοπραξία των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αφού ποινικοποίησε και κατέστειλε βάρβαρα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, επιστρατεύοντας προληπτικά τους καθηγητές και καταργώντας το δικαίωμα στην απεργία, αποκαλύπτει την πρόθεσή της να προβεί σε μια νέα αντιδημοκρατική εκτροπή, κουρελιάζοντας το Σύνταγμα και μετατρέποντας το πολίτευμα σε ιδιότυπη "χούντα" υπό κοινοβουλευτικό μανδύα, προκειμένου να επιβάλλει "σιγή νεκροταφείου" και να κάμψει τις δικαιολογημένες εργατικές και λαϊκές αντιστάσεις.
Σύμφωνα με τον Ν. Δένδια, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, θα ισχύει όλο τον χρόνο και όχι μόνο την τουριστική περίοδο. Πρόσθεσε προκλητικά, μάλιστα, «ότι αυτό είναι και προς το συμφέρον όσων διαμαρτύρονται», αφού είναι φυσικό, όπως είπε, μικρές διαδηλώσεις, που αποκλείουν μία πόλη 5 εκατομμυρίων, να προκαλούν την αντίθεση της πλειονότητας των πολιτών. «Αποδεχόμαστε το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να ζουν, να κινούνται και να έχουν στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο διάλογος θα συνεχιστεί έως ότου υπάρξει λογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση» κατέληξε ο Ν. Δένδιας.
ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ "ΠΑΖΑΡΙΑ" Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ!
Σε αυτόν τον αντιδραστικό κατήφορο, η κυβέρνηση αναζητά τη συναίνεση και τη στήριξη από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, εξέφρασε την αντίθεσή του σε νομοθετική ρύθμιση «που θα περιορίζει κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα», ωστόσο δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε διάλογο «με τους άλλους φορείς της Αθήνας και την κοινωνία των πολιτών» και θα επιδιώξει συνεννόηση στο θέμα .
Με άλλα λόγια, οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μπορει μεν να παρουσιάζονται αντίθετες στον περιορισμό του δικαιώματος στη διαμαρτυρία και τη διαδήλωση, ωστόσο δηλώνουν διαθέσιμες να μπουν σε μια διαδικασία "παζαρέματος" με τους διάφορους φορείς, αποδεικνύωντας ότι ο διάλογος και η συνεννόηση είναι προσχήματα για νέες παραχωρήσεις προς την κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία.
Ο Δήμαρχος της Αθήνας, Γ. Καμίνης, για παράδειγμα, έχει επανειλημμένως θέσει το ζήτημα του περιορισμού των διαδηλώσεων, με την δικαιολογία ότι θα αναβαθμιστεί το κέντρο της Αθήνας και δεν θα εμποδίζεται η εμπορική κίνηση, συγκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο το γεγονός ότι ο εμπορικός τζίρος στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα έχει κατακρημνιστεί λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών διαχείρισής της.
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της κυβέρνησης δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες! Σύσσωμη η Αριστερά, μπροστά σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου, πρεπει να ορθώσει τείχος αντίστασης, προκειμένου οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί να μείνουν στα χαρτιά.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αναλάβει γενναίες πρωτοβουλίες ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ένα νέο κύκλο αντεπίθεσης και αγώνων, με νικηφόρα προοπτική, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια προοδευτική πολιτική διέξοδο για την χώρα και τον ελληνικό λαό.

Για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών, η Iskra παραθέτει τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, αναφορικά με τη πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει το δικαίωμα της διαδήλωσης.

ΣΥΡΙΖΑ: ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Φαίνεται ότι η τρικομματική κυβέρνηση έχει βάλει σε κίνηση ένα μεθοδικό σχέδιο για να γκρεμίσει όλες τις θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες. Μετά την de facto απαγόρευση των απεργιών και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, μετά την επιβολή αστυνομικής κατοχής στην Ιερισσό και τις μεσαιωνικές προφυλακίσεις στα αστυνομικά τμήματα, τώρα ήρθε η σειρά των διαδηλώσεων.
  Αντί η κυβέρνηση του Μνημονίου να βάλει τέλος στη μνημονιακή λαίλαπα που καταστρέφει την κοινωνία και γεννάει τις αντιδράσεις των πολιτών, επιχειρεί να επιβάλει τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης του φρονήματος. Ο περιορισμός του δικαιώματος των διαδηλώσεων αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της αντιδημοκρατικής εκτροπής. Μόνο αυταρχικά καθεστώτα επιχειρούν τη φαλκίδευση των βασικών πολιτικών δικαιωμάτων
Όσο για τον τουρισμό, καλύτερα να μη μιλάνε όσοι έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε πόλη της εξαθλίωσης και επιμένουν να διατηρούν τον αστρονομικό ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης. Ο τουρισμός απειλείται από το Μνημόνιο, όχι από τις δημοκρατικές ελευθερίες.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΚΚΕ: ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Η εξαγγελία από τον υπουργό προστασίας του πολίτη, Ν. Δένδια, για τη νομοθετική πρωτοβουλία απαγόρευσης των λεγόμενων «μικρών» διαδηλώσεων, ανοίγει το δρόμο για την απαγόρευση του δικαιώματος στη διαδήλωση και την ένταση της καταστολής.
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τον εμποροϋπάλληλο, τον άνεργο, το μικρομαγαζάτορα που έχει βουλιάξει από την κρίση και την κυβερνητική πολιτική της στήριξης των εμπορικών μονοπωλίων. Η κυβέρνηση πιστή στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των μεγαλοεπενδυτών που απαιτούν φτηνούς εργαζόμενους, προχωρά και στον περιορισμό κάθε αγωνιστικής παρουσίας και δράσης του κινήματος.
Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που, με τη συμμετοχή τους στη συνάντηση, νομιμοποίησαν αυτά τα κυβερνητικά σχέδια.
Το λαϊκό κίνημα όχι μόνο πρέπει να επαγρυπνεί, αλλά να είναι έτοιμο για αποφασιστική μαχητική δράση.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τρίτη 29 Μαΐου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου