Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Προσοχή: Οι μπουλντόζες του Σαμαρά πατάνε ανέργους !

Άτιμο πράγμα οι ελεύθεροι συνειρμοί, αυτό δηλαδή που βλέπεις ή ακούς κάτι και σου έρχεται αυτομάτως στο μυαλό κάτι άλλο. Μόλις άκουσα λοιπόν ότι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Τσούκαλης, ο Φώτης λείπει, κάνει το αγροτικό του στις Βρυξέλλες, πάνε συμπούρμπουλοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας, για να εγκαινιάσουν την επανέναρξη των οδικών έργων, ποιος νομίζετε ότι μου ήρθε αυτομάτως στο μυαλό; Μου ήρθε ο Στυλιανός Πατακός, που τον έβλεπα μικρός στα επίκαιρα της Χούντας να εγκαινιάζει έργα με το μυστρί του και πολύ μου άρεσε. 
«Ο Παπαδόπουλος, ρε, κάνει έργα, τους οικοδόμους τους παρακαλάνε να πιάσουνε δουλειά, ρε», μου έλεγαν κάτι θείοι μου και πολύ μου άρεσε.
Τα έλεγε και ο ομοϊδεάτης του Πατακού Γ. Καρατζαφέρης, όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου: 
«Άντε να μπούνε μπροστά οι μπουλντόζες, να μειωθεί η ανεργία!». 
Αυτό ακριβώς πάει να κάνει ο Σαμαράς στο Ζευγολατιό, να βάλει μπροστά τις μπουλντόζες. 
Μόνο που αν δεν κάνω λάθος,  
πρόκειται για τους μπουλντόζες αυτών που επί δεκαετίες χρέωναν τους δρόμους δύο, τρεις, πέντε φορές πάνω από το κανονικό
Αυτών που μόλις πριν από λίγες ημέρες πήραν από το κράτος αποζημίωση 420 εκατ. ευρώ, το τριπλάσιο απ' όσο απέφεραν οι περικοπές στα επιδόματα των αναπήρων, επειδή δεν αυξήθηκαν λέει όσο έπρεπε τα διόδια. 
Τα διόδια δρόμων που δεν έχουν φτιαχτεί ακόμη. 
Οι μπουλντόζες που εκτόξευσαν το έλλειμμα στο 15%, το χρέος στο 120%, που έφεραν το Μνημόνιο και την ανεργία
Οι μπουλντόζες και οι τυφλοί της Ζακύνθου.
Εκτός από τους ελεύθερους συνειρμούς, άτιμο πράγμα είναι και οι συμπτώσεις. 
Σήμερα που o πρωθυπουργός μας ανοίγει νέους δρόμους, σήμερα που πεθαίνει η ανεργία, έτυχε να συμβούν τα κάτωθι:  
Κατατίθεται στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο απολύονται 15.000 υπάλληλοι του δημοσίου, που θα συμπαρασύρουν, δια της μείωσης της κατανάλωσης, και μερικές χιλιάδες υπαλλήλους του ιδιωτικού
Το νομοσχέδιο που διαιωνίζει το χαράτσι της ΔΕΗ, αυτό που για να το πληρώσεις, κόβεις τα ρούχα, τα παπούτσια, το ψωμί και κλείνουν οι ρουχάδες, οι παπουτσάδες, οι φουρναραίοι.
Σήμερα που μαρσάρουν οι μπουλντόζες μάθαμε ότι φέρνουν νόμο με τον οποίον ακυρώνουν αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν συμβασιούχους. 
Δεν είναι τίποτα σοβαρό, δύο χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους. 
Μάθαμε επίσης ότι το 65% της «εισφοράς αλληλεγγύης υπέρ ανέργων», κοντά 560 εκατομμύρια, αντί να πάνε στην καταπολέμηση της ανεργίας, θα πάνε στους δανειστές.
Δε βαριέσαι, οι μπουλντόζες να είναι καλά, μόνο μην ξεχάσετε, κύριε Σαμαρά, να πάρετε μαζί σας στο Ζευγολατιό το μυστρί.

του Γιώργου Αναδρανιστάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου