Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κατηγόρησε τους πάντες εκτός από τον εαυτό του ο Βενιζέλος για την παραποίηση της Λίστας Λαγκάρντ


Κάπου ανάμεσα στην ανταλλαγή «κοσμητικών» επιθέτων στην Προανακριτική της Βουλής, όπως «χοντρός», «ψεύτης» και «φασίστας», η οποία αποπροσανατόλισε από την πραγματική συζήτηση που έπρεπε να γίνει, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρήκε την ευκαιρία να αθωώσει πανηγυρικώς τον εαυτό του από κάθε ευθύνη γύρω από τη Λίστα Λαγκάρντ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών έφτασε στο σημείο να αφήσει υπαινιγμούς για παραποίηση της Λίστας από το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, οι οποίοι πάντως απορρίφθηκαν κατηγορηματικώς από τα μέλη της Προανακριτικής.
Ο κ. Βενιζέλος κατάθεσε πως δε γνωρίζει πρωτογενώς τίποτα για την υπόθεση, επισημαίνοντας πως ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Διώτης του παρέδωσε τον Αύγουστο του 2011 ένα άτυπο ψηφιακό αντίγραφο σε μορφή USB, το οποίο παρήχθη, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, στις 8 Ιουλίου 2011, ενημερώνοντάς τον πως είχε έρθει μέσω των Μυστικών Υπηρεσιών Ελλάδας και Γαλλίας. «Αυτό το USB απορρόφησε ένα αρχικό USB, που κατά την αφήγηση του κ. Διώτη, του έστειλε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Αυτό φέρεται να περιείχε 2.059 αρχεία. Δεν περιλαμβάνονταν σε αυτό το USB τρία αρχεία, τα οποία εντόπισε η έρευνα όταν το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας έστειλε εκ νέου, σε μορφή ψηφιακού δίσκου, δίσκου ακτίνας, CD, το υλικό που είχε αποσπάσει από το γνωστό υπάλληλο της ελβετικής τράπεζας Φαλτσιάνι για δεύτερη φορά το Δεκέμβριο του 2012», ανάφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως γνωρίζει τυπικώς τον πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι, Κωνσταντίνο Χαλαστάνη.
Ο κ. Βενιζέλος, εξάλλου, εμφανίστηκε έκπληκτος από τα email που είχαν ανταλλαγεί μεταξύ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του κ. Διώτη στις 7 Ιουλίου 2011: «Όλα είναι πίσω από την πλάτη μου και ερήμην μου, τρεις-τέσσερις εβδομάδες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων μου», υποστήριξε παραδεχόμενος ότι δεν έπραξε τίποτα για την αξιοποίηση της Λίστας, ρίχνοντας την ευθύνη γι’ αυτό στον κ. Διώτη. Ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε πως άνοιξε το USB, ενώ υποστήριξε πως παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου αντίγραφο του USB τον Οκτώβριο του 2012 όταν ενημερώθηκε από τον κ. Διώτη πως δεν υπήρχε άλλο αντίγραφο στο ΣΔΟΕ. Ο κ. Βενιζέλος, πάντως, ομολόγησε ότι δεν ενημέρωσε το διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη για την ύπαρξη στικακίου.

Kουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου