Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Από τον Βόλο στην Ιερισσό

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα οι δύο Ιερισσιώτες που απήχθησαν στις 3 το πρωί από τα σπίτια τους μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, μετά την επιδρομή ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Η δικαιοσύνη απεφάνθη πως απλοί οικογενειάρχες συνιστούν απειλή για την δημόσια ασφάλεια. Γι’ αυτό και τώρα βρίσκονται σε ένα κελί. Για να προστατευτούμε όλοι εμείς από τη δράση τους.

Βέβαια, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβουμε υπόψιν σχετικά με το πότε ένας συλληφθείς θεωρείται ή όχι επικίνδυνος. Πάντοτε με βάση τα κριτήρια της ελληνικής δικαιοσύνης, της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και της αστυνομίας.

Έτσι λοιπόν, επικίνδυνοι δεν είναι οι τρεις λάτρες του Αδόλφου Χίτλερ και της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες να έχουν στην κατοχή τους συλλογή όπλων και φυλλαδίων με σβάστικες. 

Οι τρεις χρυσαυγίτες που έκαψαν ένα ΑΤΜ και συνελήφθησαν όχι μόνο για τις μολότοφ, αλλά και για το ναζιστικό οπλοστάσιο των σπιτιών τους, είναι λιγότερο απειλητικοί από δύο οικογενιεάρχες με λευκό ποινικό μητρώο.


Για κακουργήματα κατηγορούνται και στις δύο περιπτώσεις οι τρεις του Βόλου και οι δύο της Ιερισσού, όμως οι δεύτεροι είναι αυτοί που σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Κακουργήματα που στην περίπτωση της Ιερισσού οδεύουν ολοταχώς για μετατροπή τους σε κατηγορητήριο με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Κάτι που δεν έχει κανένα λόγο να εφαρμόσει η ελληνική πολιτεία, μέσω της δικαιοσύνης της, σε περιπτώσεις όπως εκείνη του Βόλου.

Αν το καλοσκεφτείς, μιλάμε για ουτοπικές καταστάσεις, μιας και λίγες μόνον ώρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης, η βουλή των Ελλήνων ψήφιζε υπέρ της αμνήστευσης των τραπεζιτών και τραπεζικών παραγόντων για τα κομματικά δάνεια δίχως αντίκρισμα. Πράξη για την οποία η -κατά τα άλλα- ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη δεν φέρει, πλέον, καμία ευθύνη.

Αλλά έτσι είναι αυτά. Στις δημοκρατίες υπάρχουν προτεραιότητες. Και στη δική μας περίπτωση ο ναζισμός, η τραπεζοκρατία και οι θανατηφόρες επενδύσεις υπερέχουν της δικαιοσύνης και των δημοκρατικών ελευθεριών.


(Η φωτογραφία δείχνει τα ευρήματα των σπιτιών των συλληφθέντων του Βόλου. Ευρήματα που δεν φαίνεται να αποτελούν στοιχείο προφυλάκισης, σύμφωνα με ανακριτή και εισαγγελέα.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου