Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Καραμπινάτο ψέμα του Α. Σαμαρά που ισχυρίστηκε ότι μειώνεται η ανεργία

Απ’ τα πρώτα θέματα των σημερινών τηλεοπτικών δελτίων σήμερα το καραμπινάτο ψέμα του Α. Σαμαρά, που επικαλούμενος στοιχεία που του έδωσε το υπουργείο Εργασίας , μας είπε ότι «για πρώτη φορά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις. Εχουμε λοιπόν μια πρώτη ένδειξη ότι η αύξηση της ανεργίας έχει αρχίσει να φρενάρει».

Ακόμα και να προσπεράσουμε αυτό που διαπιστώνουμε εμείς στην καθημερινότητα μας, δηλαδή συνέχεια να μετράμε νέους ανέργους από τον κοινωνικό μας κύκλο, τα στοιχεία που παρουσιάζει επίσημη έκθεση του ΟΑΕΔ που έχει τίτλο «Μεταβολές ανέργων αναζητούντων εργασία ανά περιφέρεια. Μάρτιος2012-Μάρτιος 2013», μας λένε το εντελώς αντίθετο. Όχι μόνο δεν μειώνονται οι άνεργοι αλλά συνεχώς αυξάνονται.

 Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτή την έκθεση ενώ οι καταγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Μάρτη του 2012 ήταν 785.203, στον φετινό Μάρτη όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά προστέθηκαν σ’ αυτούς άλλοι 84.947 άνεργοι, δηλαδή η ανεργία μέσα σε ένα χρόνο είχε ανοδική τάση του ύψους 10,82%!
Τώρα γιατί όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια κατάπιαν αμάσητο το καραμπινάτο ψέμα του πρωθυπουργού το καταλαβαίνετε.


ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου