Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

AEGEAN POWER/HELLAS POWER: ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΡΑΕ;

Τον Ιανουάριο του 2010, η εταιρεία Αegean εισέρχεται στην αγορά της ενέργειας.
Τον Σεπτέμβριο του 2011, η Aegean Power ζητάει την αλλαγή επωνυμίας της σε Hellas Power.
Τον Νοέμβριο του 201, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εγκρίνει την αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας, παρότι η ΔΕΗ έχει προβάλλει αντιρρήσεις και παρότι γνωρίζει ότι η Aegean Power χρωστάει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας δεν αλλάζει.
Σύμφωνα με την αγωγή της ΔΕΗ, η Aegean Power του Βασίλη Μηλιώνη και του Γιώργου Μελισσανίδη χρωστούσε 29.071.800,70 ευρώ.
Σύμφωνα με την αγωγή του ΔΕΣΜΗΕ, η Aegean Power χρωστούσε 43.593.644,70 ευρώ.
Σύμφωνα με έγγραφα της ίδιας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η Aegean Power χρωστούσε τις εγγυητικές επιστολές ύψους 9.373.000 ευρώ για τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του Ημερήσιος Ενεργειακός Προγραμματισμός και 5.984.000 ευρώ για άλλες υποχρεώσεις της.
H Aegean Power στο διάστημα που λειτούργησε πρόλαβε να φεσώσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τις κρατικές εταιρείες ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ.
Τον Οκτώβριο του 2012, συλλαμβάνονται ο Βασίλης Μηλιώνης, εκπρόσωπος της Hellas Power, και οι Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος, εκπρόσωποι της Energa.
Κατηγορούνται μεταξύ άλλων για υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προσπαθεί ετεροχρονισμένα να καλύψει τα νώτα της για τις οφειλές της Aegean Power προς τον ΔΕΣΜΗΕ και τη ΔΕΗ.
Και ρωτάμε:
Αν, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις της ίδιας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η μετοχική σύνθεση της Aegean Power / Hellas Power δεν άλλαξε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποχώρησε ποτέ ο Γιώργος Μελισσανίδης;
Και αν αποχώρησε, ήταν η αποχώρηση νόμιμη και διαφανής;
Αν η Aegean Power, ήδη πριν από την αλλαγή επωνυμίας της, χρωστάει στο δημόσιο ενενήντα εκατομμύρια, τότε πώς φέρεται ως μοναδικός κατηγορούμενος ο Βασίλης Μηλιώνης και όχι ο μέχρι τότε συνέταιρός του;
Υπήρξε πολιτική παρέμβαση προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για να καλυφθούν ενδεχόμενες ευθύνες του Γιώργου Μελισσανίδη;

Οι απαντήσεις στο UΝFOLLOW Απριλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.


Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου