30% λέει πιστεύει ήταν καλύτερα τα πράγματα κατά τη διάρκεια της χούντας και όλους μας έχει πιάσει μαύρη απελπισία.
7Ας εχουμε υπόψη μας τα εξής:
1)Καταρχήν έτσι όπως ειναι τα πράγματα, αν υπήρχε ερώτημα “στην τουρκοκρατία ήταν καλύτερα”, το 70% θα απαντούσε “ναι”.
2)Οι νέοι δεν έχουν γνωρίσει χούντα. Πόσο χειρότερα θα μπορούσε να είναι (λενε) από 300 ευρώ μισθο και 60% ανεργία;
3) Υπάρχει ο αστικός μηχανισμός (εκκλησια,στρατός, αστυνομία, δικαιοσύνη, πανεπιστημια, ΜΜΕ κλπ) που ενορχηστρώνει τη συλλογική αμνησία, ωραιοποιεί τη χούντα, που φορτώνει την κρίση “στα λαμόγια της μεταπολίτευσης”, ενώ στους ίδιους αστικούς μηχανισμούς σήμερα βρίσκονται πρώην χουντικοί και οι γόνοι τους. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι Φαήλοι και οι Μουρούτηδες.
4) Είναι βασικό να κατανοούμε την εποχή της τότε χουντας.Η χούντα πήρε τον ελληνικό καπιταλισμό σε επίπεδα ρεκόρ και τον βύθισε στα τάρταρα.Δεν είχε να κάνει σαφώς με τη χουντα (κυριως) αλλα με τη φάση του διεθνούς καπιταλισμού, ο οποίος μέχρι το 1970 κάλπαζε (πάνω στα ερείπια και στα πτωματα του Β’ ΠΠ) και από κει και πέρα ήρθε η πρώτη διεθνής πετρελαϊκή κρίση και ξεκίνησε η ύφεση, η οποία διατηρείται μέχρι και σήμερα με επιδεινώμενους ρυθμούς.Είναι βέβαιο ότι στη χούντα δεν υπήρχε πχ 60% ανεργία νέων, γιατί ο καπιταλισμος διεθνώς πετούσε. Αλλο τόσο ισχύει όμως ότι το βιοτικό επίπεδο του λαού έπεσε, τα ταμεία λεηλατήθηκαν, τεραστια δωρα δόθηκαν σε εφοπλιστες, βιομήχανους, τραπεζίτες και ενα μεγάλο ποσοστό του λαού κυνηγήθηκε, βασανιστηκε, δολοφονήθηκε, παρακολουθιόταν απο ασφάλεια και χαφιέδες.

Αυτά δείχνουν ότι το 30% δε σημαίνει ότι 30% επιθυμεί συμπαγώς φασιστικό πραξικόπημα, κι ότι όλα θα κριθούν στο πεδίο της ταξικής πάλης. Εν τέλει, νομίζουμε, είναι αισιόδοξο που παρ ‘όλα αυτά, παρά τη χουντοποίηση της τρικομματικής, της αστυνομίας, της ατζέντας των ΜΜΕ και της ανοιχτής τρομοκρατίας που πλέον φτάνει μέχρι τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (και που θυμίζει εποχή ΕΔΑ και “εθνάρχη”, της πρώτης 8ετίας βεβαίως-βεβαίως), αντιστέκεται ένα 70% στο οργανωμένο σχέδιο της ελληνικής αστικής τάξης να κοντύνει την αριστερόστροφη ριζοσπαστικοποίηση και να ενισχύσει τους ναζί.
Είμαστε περισσότεροι ό,τι και να κάνουν, μπορούμε να νικήσουμε! Αν οργανωθούμε, το 30% θα αποδειχθεί “ανθρώπινη σκόνη”, το 70% μπορεί να αποσυσπειρώσει και να θρυμματίσει το 30% και να αφήσει έναν μικρό “σκληρό πυρήνα” χωρίς περιφέρεια. Αυτός πρεπει να είναι ο στοχος, και μάλιστα άμεσα, γιατί η ιστορία δεν μπορεί να περιμένει…
**ΥΓ: Επίσης είχε γίνει γκάλοπ το 2002,το οποίο είχε αποφανθεί πως το 20% είχε θετική γνώμη για τη χούντα.Αυτο το στοιχείο απλά για να μην πανικοβαλλόμαστε και ψηλώνουμε περισσότερο απ ότι πρέπει τους -πολιτικά, πνευματικά και ηθικά- νάνους των χρυσών αβγών.
Λιοσάτος Αλέξης

  Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"