Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Αλλο ένα παιδάκι θύμα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής

Για ακόμα μια φορά βλέπουμε το κράτος και τις υπηρεσίες του να εγκληματούν με αποτέλεσμα αυτή την φορά να χάσει την ζωή του ένα αγγελούδι εφτάμισι χρονών.
Η τρομερή καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων της μνημονικής πολιτικής που σαρώνει την χώρα, τα τελευταία τρία χρόνια την χώρα έχει και σαν θύμα της την δημόσια υγεία.

Ακόμα και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας συγκλονίστηκε με τον χαμό του μικρού Ηλία και εξέδωσε ανακοίνωση:

"Ο ΙΣΑ εκφράζει την αγανάκτηση του για το δράμα που ζούνε χιλιάδες οικογένειες που έχουν καρδιοπαθή παιδιά και απαιτεί να ξεκινήσει άμεσα η επαναλειτουργία του «Ενιαίου Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά» (ΕΚΑΣΚΑΠ) του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε πλήρη ανάπτυξη και με όλη τη δυναμική του.
Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες ότι στις 27 Φεβρουαρίου 2013 πέθανε ένα ακόμα παιδί που έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια. Οι γονείς καταγγέλλουν ότι το παιδί έπεσε θύμα της ολιγωρίας και εάν το ΕΚΑΣΚΑΠ ήταν ανοιχτό θα μπορούσε να είχε σωθεί. Το άτυχο νήπιο αποτελεί την όγδοη περίπτωση παιδιού που έπεσε θύμα του εγκληματικού κλεισίματος του κέντρου που αποφάσισε τον Οκτώβριο του 2011 η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας...

 Είναι ντροπή η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που κοστίζει αθώες ζωές παιδιών".

BAΘY KOKKINO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου