Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η βασίλισσα είναι γυμνή


Να πω ότι δεν είμαι μπερδεμένος, ψέμματα θα είναι: πόσο κακό είναι να πάρεις τα λεφτά από τους μεγαλοκαταθέτες; Μήπως τελικά είναι ο κομμουνισμός το ανώτατο στάδιο του προτεσταντισμού; Και δεν έχω καταλάβει, ισχύει ή δεν ισχύει πως το κούρεμα και στις καταθέσεις κάτω από τα 100.000 ευρώ το ζήτησαν οι ίδιοι οι Κύπριοι εκπρόσωποι, προκειμένου να μην είναι υπέρογκο το κούρεμα στις καταθέσεις πάνω από τα εκατό χιλιάρικα;
Από την άλλη, το πιο σημαντικό απ' όλα μου φαίνεται πως κάποιος επιτέλους φώναξε πως η βασίλισσα Τίνα είναι γυμνή. Τι κι αν αυτός ο κάποιος έχει, όπως η Κύπρος, μέγεθος μικρού παιδιού; Η βασίλισσα περιέφερε τη γύμνια της τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο προκλητικά, κι έπρεπε να προσποιούμαστε πως δεν τη βλέπουμε, έπρεπε να δεχτούμε πως, ναι, τα φοράει τα ρούχα της όλα, πως είναι μονόδρομος να τα φοράει, πως το να αποκαλύψεις τη γύμνια της ισοδυναμεί με καταστροφή.
Από την άλλη της άλλης, όλοι οι μνημονιακοί παπαγάλοι τώρα έχουν την μεγαλύτερη ελπίδα τους, τώρα μεταμορφώνονται σε κοράκια ελπίζοντας η Κύπρος να πάθει μεγάλο κοκομπλόκο, να τιμωρηθεί παραδειγματικά, να πληρώσει με τον πλέον οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες της ανυπακοής της.
Τώρα που το επιχείρημά τους «Μα όλοι υποκύπτουν και υπογράφουν, γιατί δεν γίνεται αλλιώς» παύει να ισχύει, όλα τους τα λεφτά είναι πάνω στο «Δείτε τι έπαθε και πόσα εκατομμύρια χρόνια πίσω πήγε αυτός που δεν υπάκουσε». Αν όμως παρ' ελπίδα δεν πάει εκατομμύρια χρόνια πίσω, αν όμως παρ' ελπίδα τα βγάλει με κάποιο τρόπο πέρα, τότε το «η Κύπρος δεν είναι Ελλάδα» μια φορά θα το λένε και τρεις θα τους φτύνουν.
Τίνα, καριόλα μου, είσαι γυμνή. Πάντοτε ήσουν. Η ζωή έχει ως πρώτη ύλη της τις εναλλακτικές, στην πολιτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι, δημοκρατίες υπό εκβιασμό δεν είναι δημοκρατίες.
Πιο σημαντικό κι από το «Όχι», το ούτε ένα «Ναι»· τόσο πολύ μονόδρομος. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου