Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η ψυχή είναι αυτή που μετράει και όχι τα λόγια….


Λίγες μέρες πρίν , ακριβώς στο κέντρο του Ηρακλείου , στα Λιοντάρια , η Ν.Τ είχε βγάλει μια πρωινή βόλτα το μωρό της ,με το καροτσάκι του… Λίγα μέτρα μακριά της βλέπει ένα μεγαλόσωμο άτομο με ξυρισμένο κεφάλι να πλησιάζει έναν Πακιστανό που είχε βγάλει την πραμάτια του (σι ντι )προς πώληση…
Έκπληκτη παρακολουθούσε τον άντρα να προπηλακίζει τον Πακιστανό, να του ρίχνει τα σι ντι…και τότε φοβήθηκε ότι θα τον χτυπούσε…Χωρίς να το σκεφτεί άρχισε να φωνάζει…Φασίστα , δεν ντρέπεσαι , τι σου έφταιξε ο ανθρωπάκος !
Ο κόσμος από τις καφετέριες τριγύρω άρχισε να κοιτάει…Η Ν.Τ. συνέχιζε να τον φωνάζει φασίστα μέχρι που ένας νεαρός βγήκε από μια κοντινή καφετέρια και με όμορφο τρόπο του είπε ότι δεν είναι σωστά πράγματα αυτά …και να φύγει όπως και έκανε βάζοντας την ουρά στα σκέλια…

Όπως μου είπε η Ν.Τ ο κόσμος τριγύρω δεν σηκώθηκε αλλά ένιωθε ότι αν χρειαζόταν βοήθεια θα την βοηθούσαν…
Η ΄γνωστή ΄ μου η μόνη επαφή που έχει με τον αντιφασισμό είναι ότι βλέπει στην τηλεόραση… και όταν πηγαίνω σε πορείες με ΄μαλώνει΄ γιατί όπως λέει είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά… Σε πορεία έχει πάει κάνα δυο φορές στην ζωή της , τότε που ήταν γεμάτες οι πλατείες …είχε πάει όμως και στην κηδεία του Αλέξαντρου τότε στην Αθήνα… (άσχετο αλλά τώρα το θυμήθηκα ). Το σημαντικότερο είναι ότι, όπως μου είπε …΄μετά ένοιωσα τόσο καλά με τον εαυτό μου!΄.
Όλα αυτά σας τα γράφω γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό που έκανε ! Οι θρασύδειλοι φασίστες στοχεύουν στην ανοχή του κόσμου και όταν αυτός ο κόσμος δεν τους ανέχεται αποσύρονται ξανά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όπου και ανήκουν !
Ένα μεγάλο μπράβο στην Ν.Τ. και στον ΄ άγνωστο ΄που έδειξαν στους φασίστες ότι στο Ηράκλειο δεν θα βρούν συμπαραστάτες στα σχέδιά τους !
Ούτε στο Ηράκλειο ούτε πουθενά …Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά !
Ε.Τ.

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου