Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Έκτη αναβολή για την δίκη των υπευθύνων της Aegean Oil

Για έκτη φορά αναβλήθηκε σήμερα η δίκη των υπευθύνων της εταιρείας Aegean Oil για λαθρεμπορία και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, στην οποία αναφέρεται εκτενώς το ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο πετρελαίου του UNFOLLOW 14. Νέα ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε η 11η Μαρτίου 2013.
Τριμελές κακουργημάτων Πειραιά αίθουσα 215 του δευτέρου ορόφου και η υπόθεση 11η στο πινάκιο για μια ακόμη φορά. Στη μία το μεσημέρι, σύμφωνα με τους απεσταλμένους του UNFOLLOW, και ενώ η έδρα είχε ακόμη μπροστά της ώρες για να εκδικάσει υποθέσεις, ανακοίνωσε αναβολή για την 11η Μαρτίου. Τη στιγμή εκείνη είχαν διακόψει για μερικά λεπτά, ενώ εκδικαζόταν η υπόθεση με αριθμό 9.
Η αναγραφόμενη στο πινάκιο κατηγορία σύμφωνα με την οποία παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι είναι: «Πλαστογραφία μετά χρήσεως με σκοπό οφέλους άνω των 50.000.000 δρχ. σε βάρος του δημοσίου. Ηθική αυτουργία στην ως άνω πράξη». Η κατηγορία περί λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος δεν αναγραφόταν πουθενά.
Στο δικαστήριο αυτή την φορά τον Ιάκωβο Μελισσανίδη συνόδευε ο ανηψιός του Γιώργος Μελισσανίδης, γιος του αδελφού του και ιδρυτή της Aegean Oil Δημήτρη Μελισσανίδη. Μαζί τους είχαν και περίπου δέκα μεγαλόσωμους άνδρες που τους συνόδευαν σε κάθε τους βήμα.
Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος των δύο αστυνομικών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που είχαν την ευθύνη της αίθουσας, οι οποίοι σε ένα από τα διαλείμματα του δικαστηρίου συζητούσαν λέγοντας : «Να προσέχουμε σήμερα μην γίνει καμιά φασαρία. Ο Μελισσανίδης έφερε και τους μπράβους του μαζί».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι η μία εκ των μαρτύρων, η τελωνειακή υπάλληλος Σεβαστή Σίμου, κατά την διάρκεια της παραμονής της στην αίθουσα είχε έντονη κινητικότητα, άλλαζε συνεχώς θέσεις, σηκωνόταν και ξανακαθόταν, έβγαινε έξω και μετά από λίγο έμπαινε πάλι. Κατά διαστήματα συνομιλούσε με δύο άτομα που με την σειρά τους συνομίλησαν με άτομα από την συνοδεία της οικογένειας Μελισσανίδη.
Ο άλλος μάρτυρας, ο πρώην Τελωνειακός Διευθυντής Ευστάθιος Κατσάς, εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά μόνος και παρέμεινε στην αίθουσα μέχρι την αναγγελία της αναβολής.
Επόμενο ραντεβού, λοιπόν, για την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Unfollow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου