Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συγκέντρωση σήμερα στο λιμάνι Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση και απειλεί

Οι ναυτεργάτες με νέα συγκέντρωση σήμερα Τρίτη στις 6 το απόγευμα στο λιμάνι στον Αγ. Διονύσιο συνεχίζουν τη 48ωρη απεργία τους μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, παλεύοντας για αιτήματα που αφορούν ολόκληρη την εργατική τάξη.
Το μεσημέρι, με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΠΝΟ η ευρεία σύσκεψη για τη διεύρυνση του αγώνα των ναυτεργατών, ενώ δυναμώνει συνεχώς το κύμα ταξικής αλληλεγγύης.
Αποφασίστηκε η διοργάνωση της συγκέντρωσης στο λιμάνι στον Αγ. Διονύσιο, ενώ επισημάνθηκε πως όλοι οι κλάδοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και θα πρέπει από κοινού να συντονίσουν τη δράση τους για να αποκρούσουν την επίθεση τρικομματικής κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου.
Στο λιμάνι του Πειραιά επικρατεί αγωνιστικός αναβρασμός και από το πρωί γίνονται συσκέψεις στα πλοία για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα και για να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις.
Κοινό χαρακτηριστικό η αταλάντευτη στάση των ναυτεργατών, όπως εκφράζεται στις συσκέψεις, για τη συνέχιση της απεργίας. Η πρώτη σύσκεψη έγινε στον καταπέλτη του «Φαιστός Παλλάς», το πλήρωμα του οποίου κατήγγειλε το όργιο τρομοκρατίας και εκβιασμών, ακόμη και απειλών για την ίδια τους τη ζωή που δέχτηκαν την Κυριακή στο λιμάνι του Ηρακλείου από το μηχανισμό που έστησαν η κυβέρνηση, ο περιφερειάρχης Κρήτης και μια μερίδα μεγαλοαγροτών και εμπόρων με τους ανθρώπους τους, προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να λύσουν κάβους. Όμως η προσπάθειά τους για να σπάσει η απεργία έπεσε στο κενό. Το πλήρωμα του πλοίου συμμετέχει στην απεργία.
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στην αίθουσα της ΠΝΟ η ευρεία σύσκεψη για τη διεύρυνση του αγώνα των ναυτεργατών που συνεχίζουν με 48ωρη απεργία μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης ενώ δυναμώνει συνεχώς το κύμα ταξικής αλληλεγγύης. Αποφασίστηκε η διοργάνωση συγκέντρωσης σήμερα Τρίτη στις 6 το απόγευμα στο λιμάνι στον Αγ. Διονύσιο ενώ επισημάνθηκε πως όλοι οι κλάδοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και θα πρέπει από κοινού να συντονίσουν τη δράση τους για να αποκρούσουν την επίθεση τρικομματικής κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου.
Στο λιμάνι του Πειραιά επικρατεί αγωνιστικός αναβρασμός και γίνονται συσκέψεις στα πλοία για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα και για να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις.
Κοινό χαρακτηριστικό η αταλάντευτη στάση των ναυτεργατών, όπως εκφράζεται στις συσκέψεις, για τη συνέχιση της απεργίας. Η πρώτη σύσκεψη έγινε στον καταπέλτη του «Φαιστός Παλλάς», το πλήρωμα του οποίου κατήγγειλε το όργιο τρομοκρατίας και εκβιασμών, ακόμη και απειλών για την ίδια τους τη ζωή που δέχτηκαν την Κυριακή στο λιμάνι του Ηρακλείου από τον μηχανισμό που έστησαν η κυβέρνηση, ο περιφερειάρχης Κρήτης και μια μερίδα μεγαλοαγροτών και εμπόρων με τους ανθρώπους τους, προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να λύσουν κάβους. Όμως, η προσπάθειά τους για να σπάσει η απεργία έπεσε στο κενό. Το πλήρωμα του πλοίου συμμετέχει στην απεργία.
Την Κυριακή, στη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στο λιμάνι του Πειραιά, όπου οι απεργοί ναυτεργάτες περιφρουρούν την απεργία τους και έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους στο πλαίσιο της ταξικής αλληλεγγύης, άκουσαν με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα την απόφαση για τη νέα 48ωρη απεργία. Επίσης, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΝΟ αποφάσισε μετά από συνεδρίασή της να μην πάει στην πρόταση «διαλόγου» με τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη, λέγοντας ότι γνωρίζει ο υπουργός το πλαίσιο των αιτημάτων των ναυτεργατών και περιμένουν την απάντησή του. Σήμερα τα ξημερώματα ο Κ. Μουσουρούλης, ο οποίος χτες συναντήθηκε με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), επανήλθε με νέα, αλλά ίδιου περιεχομένου επιστολή, ζητώντας νέα συνάντηση. Τη συνάντηση αυτή τη δέχτηκε η πλειοψηφία της ΠΝΟ σε αντίθεση με τα σωματεία που ανήκουν στο ΠΑΜΕ.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη με το προεδρείο της ΠΝΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται κανένα από τα αιτήματα των ναυτεργατών και βέβαια ούτε κουβέντα για να πάρει πίσω το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στα εναπομείναντα δικαιώματά τους. Μετά τη σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι αύριο Τρίτη στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, ενώ ο υπουργός, εκτοξεύοντας απειλές, είπε πως θα περιμένει την απόφαση λύσης της απεργίας, διαφορετικά η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της. Ήδη, έχουν ξεκινήσει συσκέψεις με τα πληρώματα προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για τη σύσκεψη και όσα ειπώθηκαν.
Σε αυτή τη κρίσιμη φάση είναι ανάγκη να εκφραστεί όσο περισσότερο γίνεται η αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών.

Aντίσταση στις γειτονιές 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου