Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Συνήθως η Βουλγαρία αναγράφεται στην Ελλάδα με ένα αρνητικό φορτίο.
Η Βουλγαρία είναι γνωστή σε μας για τους μισθούς εξαθλίωσης (αν και το κόστος ζωής εκεί είναι αρκετά μικρότερο), ως τόπος υποδοχής ελληνικών επιχειρήσεων που ψάχνουν για φτηνά εργατικά χέρια ή και εγκαταστάσης επικίνδυνων πυρηνικών σταθμών.
Αιφνιδίως (όχι και τόσο για τους γνωρίζοντες!) η Βουλγαρία μας έδειξε και ένα άλλο πρόσωπο, που έχει πίσω του μια μεγάλη παράδοση αντίστασης και εργατικών αγώνων.

Ο Βουλγαρικός λαός αντέδρασε και αντέδρασε παρατεταμένα, πολύ μαζικά , πολύ ενωτικά και αγωνιστικά, στο κύμα των αντικοινωνικών μέτρων της συντηρητικής κυβέρνησης του Μπόϊκο Μπορίσοφ, που είχαν ως αποκορύφωμα τις αλματώδεις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος!
Πάνω από δέκα μέρες η Βουλγαρία εσείετο απ'άκρου εις άκρον και καθημερινά, από μεγάλες ενωτικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας οι οποίες ξετυλίγοντο επίμονα σε όλες τις Βουλγαρικές πόλεις.
Να σημειωθεί ότι οι ουράνιες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκαν από τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες , με την άδεια, φυσικά, της κυβέρνησης, που ελέγχουν ολοκληρωτικά και ολιγοπωλιακά την ηλεκτρική ενέργεια της γείτονος (δύο τσέχικες, μια αυστριακή), πράγμα που καταδεικνύει και για τη χώρα μας, τι αντιπροσωπεύει το "θαύμα" της δήθεν απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και της πώλησης της δημόσιας ΔΕΗ!
Όταν την περασμένη Κυριακή και Τρίτη η Βουλγαρική αστυνομία έχυσε αίμα αντιμετοπίζοντας βίαια τους διαδηλωτές και η Βουλγαρική Βουλή παρέλυσε, αφού δεν μπορούσε να λειτουργήσει πολιορκημένη από τους διαμαρτυρόμενους , η κυβέρνηση Μπορίσοφ και ο ίδιος ο Μπορίσοφ, δεν είχαν καμμία άλλη επιλογή από την παραίτηση!
Ο Μπόϊκο Μπορίσοφ, που φιλοδοξούσε να γίνει ο πραγματιστής Πούτιν των Βαλκανίων, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος ανακοίνωσε στη Βουλή την παραίτησή του και της κυβέρνησής του.
H Bουλγαρία οδεύει σε εκλογές και ο Βουλγαρικός λαός με τις μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις, μερικές εκ των οποίων αντιπροσωπεύουν ηρωικές προλεταριακές σελίδες, ανήσυχος, πραγματικός και επίμονος μαχητής , πέτυχε μια πρώτη νίκη , ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που θα επακολουθήσουν.
Πιστεύουμε ότι το μήνυμα από τη γειτονική Βουλγαρία μας αφορά!
Οι εξελίξεις στη Βουλγαρία δεν είναι αποτέλεσμα της "ευαισθησίας" , τάχα, του Μπ. Μπορίσοφ αλλά το νικηφόρο αποτέλεσμα των μεγάλων επίμονων , συνεχών και ενωτικών κινητοποιήσεων ενός λαού.
Όταν ένας λαός είναι ενωμένος και αποφασισμένος , εγκαταλείπει τον "καναπέ" και την ατομική οργή, βγαίνοντας ενωμένος στους δρόμους, τότε καμμιά κυβέρνηση , καμμιά τρόικα , καμμιά μιντιοκρατία, κανένα μπλόκ του χρήματος , καμμιά καταστολή δεν μπορεί να τον ανακόψει!!!
Αν οι κυρίαρχοι θέλουν τον ελληνικό λαό εξαθλιωμένο να ακολουθεί το πρότυπο των μισθών των εργαζομένων της Βουλγαρίας , οι έλληνες πολίτες ας ακολουθήσουν κάτι το διαφορετικό: το παράδειγμα των επιτυχών λαϊκών κινητοποιήσεων της Βουλγαρίας.
Η Γενική Απεργία και οι κινητοποιήσεις της Τετάρτης 20 Φλεβάρη στη χώρας μας μπορεί να γίνουν μόνο η αρχή!

ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου