Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΤΗΝΗ... ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!


diakopi-revmatos
Σε μια πολύτεκνη οικογένεια με δύο άρρωστους γονείς έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ, καθώς ο τελευταίος ανεξόφλητος λογαριασμός είχε ξεπεράσει τις 4.000 ευρώ. Το πρωί πραγματοποίησαν παρέμβαση στη ΔΕΗ Ξάνθης μέλη του ΚΚΕ και άλλων οργανώσεων που συνθέτουν τη Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης.
Οι διαμαρτυρόμενοι κατηγόρησαν τη ΔΕΗ και το κράτος για βαρβαρότητα καθώς πρόκειται για οικογένεια που έχει πατέρα με αναπνευστική υποστήριξη οξυγόνου και μητέρα με νεφρική ανεπάρκεια, που πλήττονται οικονομικά και δεν ήταν συνεπείς εξαιτίας των καθυστερήσεων στην καταβολή προνοιακών επιδομάτων.
Επιπρόσθετα , επισήμαναν το γεγονός ότι η διακοπή του ρεύματος ενώ είναι απαραίτητη η συσκευή του οξυγόνου. "Δεν αρνούνται το χρέος αλλά δεν μπορούν να το πληρώσουν σήμερα" σημείωσε ο Γ. Κολλάρος, στη συνάντησή τους με το Διευθυντή της ΔΕΗ Βασίλη Σαρρή, ο οποίος έδειξε κατανόηση και αναζήτησε λύση.
Ένα μέλος της οικογένειας βρέθηκε μαζί τους και επισκέφθηκαν και τον Υπεύθυνο Διαχείρισης Δικτύου της ΔΕΗ, τον κύριο Καρανάσιο, αναζητώντας κάποια λύση αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάποια ρύθμιση με δεδομένο ότι δεν μπορούν να δώσουν προκαταβολή, αυτό το διάστημα.
'Εγγραφο για να γίνει εξαίρεση
Τελικά έγινε έγγραφο προς τα κεντρικά της ΔΕΗ, προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα για επανασύνδεση του ρεύματος, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας και της ανάγκης για λειτουργία της συσκευής οξυγόνου, αφού αν γίνει με πρωτοβουλία της ΔΕΗ Ξάνθης θα είναι παράνομο.
Από την πλευρά της η ΛΕ Ξάνθης, χαρακτηρίζει ζήτημα ζωής και θανάτου για τους δύο αρρώστους, την επανασύνδεση, επισημαίνουν τα προβλήματα που έχουην προκύψει με αρκετά προνοιακά επιδόματα και ζητούν να μη γίνονται διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά αλλά διακανονισμοί στα μέτρα που η κάθε οικογένεια μπορεί να ανταποκριθεί.

xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου