Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Κατασχέσεις σπιτιών από τράπεζες... Ως την ώρα που ο πρώτος πολίτης θα π0άρει στα χέρια του τον νόμο και οι δικαστές μαζί με τους τραπεζίτες θα αναζητούν σωτηρία...

Κάποτε η αντιδραστική προπαγάνδα έλεγε ότι θα ρθουν οι κομμουνιστές να σας πάρουν τα σπίτια. Οι κομμουνιστές δεν ήρθαν, άλλα έκαναν εμφάνιση οι τραπεζίτες.
Απ’ ότι παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε 26.000 οικογένειες αναζήτησαν αλλού στέγη ή έμειναν άστεγες με πιθανότητα αυτές οι οικογένειες να φτάσουν τις 150.000, αφού το 20% των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων αδυνατούν να τα εξοφλήσουν και έτσι οι κατοικίες τους καταλήγουν στα χέρια των τραπεζιτών.
Οι πλουτοκράτες μέσα στην οικονομική καπιταλιστική κρίση συσσωρεύουν σε εξευτελιστικές τιμές σταθερές αξίες (ακίνητα, γη κ.α). Οι τοκογλύφοι τραπεζίτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πετάξουν στο δρόμο οικογένειες που η μνημονική πολιτική τους οδήγησε στην...
φτώχεια και στην μιζέρια, με την προοπτική αυτή την περιουσία που σήμερα αποκτούν να την αξιοποιήσουν σαν πεδίο κερδοφορίας στην περίοδο της σχετικής καπιταλιστικής ανάπτυξης που επιδιώκουν «κινεζοποιώντας» τον εργαζόμενο λαό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου