Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Εντολές σε αστυνομικό έδινε έμπορος ναρκωτικών

Εντολές σε αστυνομικό έδινε έμπορος ναρκωτικώνΠροθεσμία για να απολογηθούν αύριο και μεθαύριο ζήτησαν και έλαβαν οι τρεις αστυνομικοί και οι υπόλοιποι από τους 27 κατηγορούμενους του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε σε Αγρίνιο, Βόλο και Θεσσαλονίκη.
Οι κατηγορούμενοι εισήλθανστα δικαστήρια από την πίσω πόρτα και με σκυμμένο το κεφάλι.

Σε έναν από τους διαλόγους, ένας έμπορος ναρκωτικών, προσπαθεί να πείσει τον αστυνομικό -που έχει συλλάβει έναν άλλο έμπορο- για το ποιο αδίκημα πρέπει να γράψει στα χαρτιά για τον κατηγορούμενο.

Για την ακρίβεια, του λέει να γράψει «για κατοχή» και όχι «για αγοραπωλησία», προκειμένου να αντιμετωπίσει μικρότερη ποινή ο κατηγορούμενος.

Έμπορος ναρκωτικών: Μόνο κατοχή κάνε σε αυτούς στα χαρτιά, έτσι; Γενικά σε όλους αυτούς κατοχή. Απλά μόνο κατοχή, δεν κάναμε αγοραπωλησία.

Αστυνομικός: Πες μου εσύ τι θες να γράψουμε.

Έμπορος: Κατοχή, κατοχή και αυτόν λίγο ξύλο για να δώσουν καμιά δουλειά... Γιατί αυτός έχει πολλές δουλειές. Αυτός που τα έχει πάρει πάνω τους, έχει πολλές δουλειές. Πες «δώσε καμιά δουλειά να φύγεις», πες «να φύγεις από τον ανακριτή».

Αστυνομικός: Εντάξει. Καλά, καλά λέω.
Από τους τρεις συλληφθέντες αστυνομικούς, ο ένας είναι αστυνόμος β', ο οποίος ήταν προϊστάμενος του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του Βόλου, και δυο αρχιφύλακες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετούσε στο τμήμα αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ο άλλος στην Ασφάλεια Αγρινίου.

Στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται και άλλοι αστυνομικοί σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για συνέργεια σε παραβάσεις που αφορούν στα ναρκωτικά, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει τέσσερα άτομα που είναι έγκλειστοι για υποθέσεις ναρκωτικών σε διάφορες φυλακές της χώρας.
Για αναλυτικό ρεπορτάζ πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου