Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Προκαλεί τους αδιόριστους η στάση του υπουργείου Παιδείας

Στην Πελοπόννησο 6 στους 10 Θεολόγους

Μιλούν για διορισμούς σε περιοχές χωρίς κενά
Για επιλεκτική κατανομή καθηγητών Θεολόγων από το υπουργείο Παιδείας και μάλιστα σε περιοχές της χώρας που δεν έχουν διαπιστωθεί ιδιαίτερα κενά, κάνουν λόγο οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί του κλάδου.
Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Συντονιστική Ομάδα Αδιόριστων Θεολόγων στοχοποιείται το ΥΠΕΠΘ για κακοδιαχείριση, αφού όπως αναφέρουν, ενώ τα κενά της συγκεκριμένης ειδικότητας στη χώρα ανέρχονται σε τουλάχιστον 124 εκπαιδευτικούς πλήρους ωραρίου, το υπουργείο προέβη σε 10 μόλις προσλήψεις, οι έξι από τις οποίες στην Πελοπόννησο.
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός, καθώς σύμφωνα με στοιχεία των αδιόριστων Θεολόγων, όπως αυτά συνελέγησαν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Β/θμιας, τα πιστοποιημένα κενά εντοπίζονται σε περιοχές όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες.

Αδυνατώντας να κατανοήσουν το σκεπτικό του υπουργείου Παιδείας, ζητούν εξηγήσεις για την επιλογή της Πελ/σου, τονίζοντας ότι η ακατανόητη στάση του ΥΠΕΠΘ έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε πολλές περιοχές της χώρας στην ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων στα Σχολεία, τα οποία μετρούν ήδη απώλειες πολλών εκπαιδευτικών.
Ειδικότερα για τον κλάδο τους, οι αδιόριστοι Θεολόγοι επισημαίνουν ότι, αυτή τη στιγμή και μετά την τοποθέτηση των 10 συναδέλφων τους, σε περισσότερα από 100 Σχολεία της επικράτειας δε διδάσκονται τα Θρησκευτικά.
Δύσπιστοι εμφανίζονται και ως προς το επιχείρημα που προέβαλλε το υπουργείο για να δικαιολογήσει την απουσία Θεολόγων από τις προηγούμενες φάσεις διορισμών, ότι οι εναπομείνασες πιστώσεις ήταν περίπου 320, αφού σημειώνουν ότι στις πρόσφατες προσλήψεις συμπεριλαμβάνονται 400 καθηγητές.
Τα ερωτήματα στο κλάδο των αδιόριστων Θεολόγων πολλά.
«Τι συνέβη και πώς εξασφαλίστηκαν ξαφνικά αυτές οι επιπλέον πιστώσεις; Μήπως θα πρέπει να υποθέσουμε ότι η έλλειψη πιστώσεων είναι μια εύσχημη δικαιολογία την οποία το υπουργείο επιστρατεύει ή εγκαταλείπει ανάλογα με την εκάστοτε συγκυρία; Και αν είναι σε θέση να ανακαλύπτει πιστώσεις, όπως αποδείχτηκε με τους πρόσφατους διορισμούς αναπληρωτών, μήπως επιτέλους οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να αντιμετωπίσει οριστικά και με σοβαρότητα το ζήτημα των κενών στα σχολεία της χώρας; Και σε μια τέτοια περίπτωση μήπως θα έπρεπε να μην “ξεχάσει” ολόκληρη τη νησιωτική χώρα, την ακριτική και δυσπρόσιτη νησιωτική χώρα, και τους μαθητές της; Τους περσινούς και προπέρσινους δικούς μας μαθητές, αυτούς που σπεύδαμε κάθε φορά όταν το καθήκον μας καλούσε, να συναντήσουμε, να διδάξουμε και με κάθε τρόπο να στηρίξουμε χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος και την ταλαιπωρία της κατ’ έτος μετανάστευσης;», προσθέτουν.
Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με μια θλιβερή διαπίστωση, ότι «Την περσινή χρονιά οι μαθητές μας δεν είχαν βιβλία. Φέτος δεν έχουν καθηγητές. Και αυτό είναι πολύ χειρότερο».
Υπενθυμίζουμε, ότι στο θέμα υποστελέχωσης των Σχολείων με Θεολόγους, αλλά και στους ελλιπείς διορισμούς εκπαιδευτικών του κλάδου, είχε ενσκήψει και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασιάς και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, με επιστολή του προς το υπουργείο Παιδείας.

Λακωνικός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου