Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η στοχοποίηση της λογικής

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ζήτησε παρέμβαση της Δικαιοσύνης, με αφορμή μια δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου. Ο κ. Διαμαντόπουλος είχε πει 4 ημέρες πριν τη βομβιστική επίθεση στο Mall πως «Ανομία είναι το Mall του κυρίου Λάτση το οποίο είναι αυθαίρετο», και η κυβέρνηση υποστηρίζει πως, με αυτή τη δήλωση, ο Διαμαντόπουλος στοχοποίησε το Mall.
Με τη λογική της κυβέρνησης, το Mall το έχουν στοχοποιήσει πολλοί άνθρωποι τα τελευταία χρόνια. Λίγοι δημοσιογράφοι, λιγότεροι πολιτικοί και χιλιάδες πολίτες. (Το έχω στοχοποιήσει κι εγώ.)
Αν στοχοποίηση είναι να λες πως το Mall είναι αυθαίρετο, η κυβέρνηση θα πρέπει μάλλον να κατηγορήσει για στοχοποίηση του Mall και το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο –μετά από πολλές αναβολές- θα εκδικάσει την 1η Μαρτίου την υπόθεση για την ειδική οικοδομική άδεια που χορηγήθηκε στην εταιρεία Lamda Development του ομίλου Λάτση, μετά από νομοθετική πρωτοβουλία που πήρε –ποιος άλλος;- ο Ευάγγελος Βενιζέλος το 2003.
(Δεν υπάρχει βρομερή υπόθεση στη χώρα πίσω από την οποία να μην κρύβεται με κάποιο τρόπο ο Βενιζέλος. Κι αντί να είναι στη φυλακή, είναι στην κυβέρνηση.)
Επίσης, η κυβέρνηση θα πρέπει να κατηγορήσει για στοχοποίηση του Mall και την «Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου» που προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αυτοί που δεν μπορεί να κατηγορήσει οι κυβέρνηση για στοχοποίηση του Mall είναι τα παπαγαλάκια του Mega, του ΣΚΑΪ και των άλλων καθεστωτικών μέσων που –δέκα χρόνια τώρα- δεν έχουν αναφέρει ούτε μια φορά πως το Mall του Λάτση έχει προβλήματα με τη Δικαιοσύνη και χαρακτηρίζεται ως «το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης».
Πραγματικά, η ομερτά των καθεστωτικών ΜΜΕ γύρω από την υπόθεση του Mall του Λάτση δεν έχει προηγούμενο. Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος και λοιποί εθνικοί ευεργέτες αγαπούν πολύ τον Λάτση.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση Σαμαρά, στοχοποίηση είναι να αναφέρει κάποιος τις παράνομες πράξεις.
Για παράδειγμα, το πρόβλημα δεν είναι ότι τα ιδιωτικά ΜΜΕ λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια αλλά αυτός που γράφει ή λέει πως τα ιδιωτικά ΜΜΕ λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της κυβέρνησης Σαμαρά, όποιος λέει πως τα ιδιωτικά ΜΜΕ λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια –κάτι που είναι αλήθεια- στοχοποιεί τα ιδιωτικά ΜΜΕ.
Πολύ περίεργη άποψη περί στοχοποίησης για μια κυβέρνηση που υποστηρίζει πως κυνηγάει την ανομία.
Με τη λογική της κυβέρνησης, δεν πρέπει να αναφερόμαστε ή να γράφουμε για τις ευθύνες κάποιου προσώπου γιατί το στοχοποιούμε.
Πρέπει να λέμε πως –στην χρεοκοπημένη Ελλάδα με την ανεργία στο 27%- όλοι είναι υπέροχοι και όλα πάνε καλά.
Η κυβέρνηση οδηγεί την κοινωνία στη βία με την ομόφωνη γνώμη όχι της πλειοψηφίας αλλά του μεγάλου ποσοστού που ψήφισε τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης.
Στην Ελλάδα του 2013, δεν υπάρχουν αθώοι. Ψηφίσαμε και ξαναψηφίσαμε. Και αυτή την φορά γνωρίζαμε. Τα πάντα.
Μαζί τα φάγαμε, έτσι δεν είναι;
Αυτό δεν κυριάρχησε στην Ελλάδα μετά την χρεοκοπία;
Αφού τα φάγαμε μαζί, δεν υπάρχουν αθώοι.
Είμαστε όλοι ένοχοι.
Και στόχοι.
Πετώντας στα σκουπίδια την Δικαιοσύνη – αν και ξέραμε πως μόνο η Δικαιοσύνη μπορούσε να σώσει τη χώρα- στοχοποιηθήκαμε μόνοι μας.
Ας προσέχαμε.
- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -
Πριν από δυο χρόνια έγραφα:

Μια από τις πιο βίαιες επιθέσεις των τελευταίων ετών στη χώρα μας ήταν η φράση του Θόδωρου Πάγκαλου «Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά». Αφού τα λεφτά τα φάγαμε μαζί, αυτό σημαίνει πως ό,τι βλέπουμε γύρω μας-σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα, κότερα κλπ- είναι αποτέλεσμα κλοπής και όχι τίμιας εργασίας. Άρα, αφού είναι κλοπιμαία, δεν υπάρχει λόγος να τα σεβαστεί κάποιος – μπορεί να τα κάψει, να τα ανατινάξει και να σκοτώσει τους ιδιοκτήτες τους. Και ποιος «δικαιούται» να το κάνει αυτό, αφού τα «φάγαμε μαζί»; Μα αυτός που δεν έχει τίποτε από όλα αυτά – αυτός που δεν «έφαγε». (Αυτό αφιερωμένο σε όσους αθώους απορούν για το πώς γεννιέται η βία.)


Πιτσιρίκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου