Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτο: Ιερή καμπάνα σε ιερέα γιατί δεν έπιασε τον οικονομικό στόχο της τριμηναίας!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ

Απίστευτο και όμως αληθινό! Σε μητρόπολη της Θεσσαλίας έπεσε Ιερή Καμπάνα σε Ιερέα ενός μικρού χωριού με ποινή αργίας 10 ημερών γιατί δεν έπιασε το στόχο που η οικονομική επιτροπή της Μητροπόλεως είχε θέσει !

Δηλαδή να το κάνουμε λιανά τιμωρήθηκε Παπάς ενός μικρού χωριού του κάμπου της Θεσσαλίας επειδή δεν έφερε τα απαιτούμενα χρήματα στην Μητρόπολη ...Όταν ο Παπάς δικαιολογήθηκε ότι λόγω της κρίσης οι ενορίτες του δεν έχουν χρήματα να ρίξουν στο παγκάρι , εισέπραξε την ποινή των ημερών αργίας ....
Δείτε την είδηση που μας έστειλε και σχολιάζει επίτροπος που γνωρίζει πράγματα και... θάματα !

Ζούμε στην Ελλάδα του 2013 ή στα τέλη του 19ου αιώνα με τους τσιφλικάδες και τους μεγαλοσχήμονες κληρικούς σε πλήρη δράση εν είδη αγά .

Δε φτάνει η εξωτερική και ντόπια τρόικα της πολιτικής ελίτ άρχισαν και λίγοι δεσποτάδες, θέλουμε να πιστεύουμε, να απαιτούν από τους κληρικούς, η απόδοση της τριμηνιαίας δόσης να είναι εναρμονισμένη με τις παλιές εισπράξεις των ναών . Αν είναι ποτέ δυνατόν να συμβαίνει αυτό στις επικρατούσες συνθήκες της χώρας .

Έχουν σχέση με την πραγματικότητα , με την καθημερινή ανάγκη του χριστεπώνυμου λαού ή ζουν σε γυάλινους πύργους τηρώντας τα τυπικά της ορθοδόξου πίστεως ,πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο κάνουν το καθήκον τους το θρησκευτικό ? Η Ορθοδοξία δε στηρίζεται στα τυπικά μόνο είναι και ορθοπραξία μα πάνω απ΄όλα ΑΓΑΠΗ όπως δίδαξε ο Κύριος μας και Θεός μας .

Ας σταματήσουν ορισμένοι να δίδουν λαβές στους επικριτές της Εκκλησίας μας να συναισθανθούν το ολίσθημά τους , να σταματήσουν να μοιράζουν αργίες σε ιερείς διότι το βαλάντιο που τους αποδόθηκε δεν ήταν αρκετό και με άκρα ταπείνωση να αγκαλιάσουν κληρικούς και λαϊκούς .

Υ.Γ Σε καμία των περιπτώσεων δεν επιθυμώ , με την παρούσα τοποθέτησή μου , να προκαλέσω διχόνοια στο εκκλησίασμα και "χαρά" στους επικριτές της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας .

Η συμπεριφορά όμως των διοικούντων ξεχείλισε το ποτήρι .


Κίνημα Δεν Πληρώνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου