Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Κουκούλες, βία και ανομία

Διαβάζω για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί των προτάσεων για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ -και το πόσες κάλπες θα στηθούν τελικά-, και σκέφτομαι πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτή η ψηφοφορία. Είναι περιττή. Χάσιμο χρόνου.
Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι μια ακόμα υπόθεση που θα κουκουλωθεί. Είναι μια υπόθεση ανομίας που οδηγεί σε βία.
Από τη στιγμή που η ελληνική Βουλή κατάφερε να κουκουλώσει το σκάνδαλο της Siemens και να μην υπάρξει καμία παραπομπή υπουργού, αυτές οι ψηφοφορίες δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
Το σκάνδαλο της Siemens ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο με συμμετοχή και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οπότε κουκουλώθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.
Το σκάνδαλο της Siemens -το απόλυτο σκάνδαλο του δικομματισμού- «ένωσε» το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία για πάντα. Μέχρι τον θάνατό τους.
Βέβαια, στη συνέχεια, οι Έλληνες έκαναν πάλι κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αν και γνώριζαν πολύ καλά τα δεκάδες σκάνδαλα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που οδήγησαν στην χρεοκοπία της χώρας.
Οι Έλληνες έκαναν ξανά κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αν και γνώριζαν πως ψηφίζουν καμένα χαρτιά, αφού οι Γερμανοί –από τους οποίους έπαιρναν μίζες οι πολιτικοί αυτών των δυο κομμάτων- τους κρατούσαν πια από τα αρχίδια.
Η σημερινή κυβέρνηση αναφέρεται σε κουκούλες, σε πάταξη της ανομίας και καταδίκη της βίας, και στην ανάγκη να διαλυθούν οι καταλήψεις .
Είναι ακριβώς αυτοί οι πολιτικοί της κυβέρνησης Σαμαρά που κουκουλώνουν τους υπεύθυνους για τα σκάνδαλα. Αυτές οι κουκούλες δεν θα βγουν ποτέ.
Είναι ακριβώς αυτοί οι πολιτικοί της κυβέρνησης Σαμαρά που επιδίδονται καθημερινά σε ανομία.
Είναι ακριβώς αυτοί οι πολιτικοί της κυβέρνησης Σαμαρά που σπρώχνουν την κοινωνία στην ανεξέλεγκτη βία.
Είναι ακριβώς αυτοί οι πολιτικοί της κυβέρνησης Σαμαρά που έχουν κάνει κατάληψη στις ζωές μας.
Συνένοχοί τους και συνεργοί τους είναι όλοι αυτοί που τους ψήφισαν.
Την ώρα που θα φωνάζουν «βοήθεια», ας το θυμηθούν.
Αθώοι δεν υπάρχουν.

Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου