Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Κλειδώνει η Αύξηση Ωραρίου; Αποκλειστικό

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε η αύξηση ωραρίου κλειδώνει στις 2 ώρες όπως όλα δείχνουν. Δυστυχώς τα χιλιάδες κενά  - 1600 σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υφυπουργού μόνο στη δευτεροβάθμια - και ο μειωμένος αριθμός πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών για το νέο έτος δημιουργεί την ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθούν τα κενά.

Ήδη σε πολλά σχολεία δεν υπάρχουν καθηγητές Αγγλικών, Θεολόγοι, Γερμανικών και Μουσικοί. Όμως το τραγικό είναι ότι ενώ έχουμε φθάσει τέλη Ιανουαρίου υπάρχουν ακόμα σχολεία που δεν έχουν φιλολόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε απο εκπαιδευτικούς οι σύλλογοι διδασκόντων αναγκάζονται να μειώσουν τις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων. Για παράδειγμα αντί για 2 ώρες κείμενα διδάσκονται τα παιδιά μία ώρα.

   Μπορεί λοιπόν το προηγούμενο έτος να κατηγορούσαν την Υπουργό ότι τα παιδιά δεν είχαν βιβλία , φέτος όμως τα πράγματα είναι πιο τραγικά γιατί οι μαθητές δεν έχουν εκπαιδευτικούς για να διδάξουν τους μαθητές με τα βιβλία που φέτος έφθασαν εγκαίρως. Εγκαίρως όμως δεν έφθασαν σε πολλές περιπτώσεις οι καθηγητές. Μάλιστα συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και πρώην διευθυντές σχολείων μας δήλωσαν ότι στα 35 χρόνια υπηρεσία τους πρώτη φορά έχει φθάσει ο Ιανουάριος και δεν έχουν καλυφθεί τα κενά. Φυσικά το θέμα αυτό δεν έχει προβληθεί δεόντως απο τον τύπο.

Παιδεία - Εργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου