Με την απόλυση βρέθηκαν αντιμέτωποι 8 εργαζόμενοι σούπερ μάρκετ που συμμετείχαν σε απεργία
Λίγες ώρες πριν από την έλευση του νέου χρόνου και οκτώ εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ στην Κατερίνη είδαν την πόρτα της εξόδου επειδή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία των ιδιωτικών υπαλλήλων.
“Παραμονή πρωτοχρονιάς αντί για ευχές και δώρα η Διοίκηση της Επιχείρησης ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ μοιράζει απολύσεις, σε μια πρωτοφανή επίδειξη εργοδοτικής τρομοκρατίας”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
Οι οκτώ εργαζόμενες και εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία τους (Ο.Ι.Υ.Ε.) στις 30 Δεκέμβρη, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, απολύθηκαν λίγο προτού αποχαιρετήσουμε το 2012.
“Είναι μια ξεκάθαρη περίπτωση εκδικητικών, παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων σαν απάντηση της εργοδοσίας στη μεγαλειώδη αγωνιστική κινητοποίηση των συναδέλφων και αποσκοπεί στην τρομοκράτησή τους, μετά από την καθολική συμμετοχή στην απεργία που υπήρξε στο συγκεκριμένο κατάστημα
Θορυβήθηκε η επιχείρηση από τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και περισσότερο ανησύχησε για τις αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισε για τις επόμενες ημέρες η Γενική Συνέλευση του Σωματείου εργαζομένων στην Επιχείρηση για μη πληρωμή δεδουλευμένων μισθών.
Η Διοίκηση της Επιχείρησης ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, που δεν έχει πληρώσει ακόμη τον μισθό του μήνα Νοέμβρη 2012 στο προσωπικό, ενοχοποιεί το δικαίωμα της απεργίας και της διεκδίκησης στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων
Οι απολύσεις αυτές είναι παράνομες και καταχρηστικές και αποτελούν επίθεση στους εργαζόμενους για να μη διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και αυτά που τους οφείλουν. Είναι χτύπημα στο εργατικό κίνημα που δεν πρόκειται να το αφήσουμε αναπάντητο.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους απολυμένους συνάδελφους της Επιχείρησης ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ και απαιτούμε:
Την άμεση επαναπρόσληψή τους
Την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της Επιχείρησης ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Πηγή Φωτογραφίας: e-pieria.gr
Πηγη:news247.gr
Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό