Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Αντιφασιστική πορεία 9 Φλεβάρη



STOP ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ
1 μ.μ., Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
H Χρυσή Αυγή, άνοιξε τα κεντρικά της γραφεία στους Αμπελόκηπους στη Λεωφόρο Μεσογείων. 5/ώροφο, με παντοπωλεία “για έλληνες”, γιατρούς με σύνορα και άλλες ρατσιστικές αηδίες, γαρνιτούρα στο επιχειρησιακό τμήμα της συμμορίας. Πλέον θα βρίσκονται ανάμεσα στην Αλεξάνδρας (ΓΑΔΑ) και την Κατεχάκη (Υπουργείο Προ.Πο.), ακριβώς απέναντι από τη σχολή αστυφυλάκων και θα επιχειρήσουν να εξορμούν στα σχολεία και στις γύρω γειτονιές σπέρνοντας το ναζιστικό δηλητήριό τους και επιχειρώντας να τρομοκρατησουν την τοπική κοινωνία.
Σε μια περιοχή που ως τώρα έχουν κηρυχθεί ήδη ανεπιθύμητοι με μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και δεν είχαν καταφέρει να πατήσουν πόδ, αφού μέχρι σήμερα πολλές φορές κάτοικοι και φορείς του Γκύζη, των Αμπελοκήπων, του Ζωγράφου, κ.λ.π. έχουν οργανώσει μαζικές αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και έχουν αποτρέψει την παρουσία των ταγμάτων εφόδου των νεοναζί σε πανηγύρια της περιοχής. Κινήσεις των γύρω περιοχών και αντιφασιστικές συλλογικότητες από γειτονιές της Αθήνας, μαζί με σωματεία, συλλόγους, αντιρατσιστικές οργανώσεις και τοπικούς πολιτικούς φορείς, ετοιμάζουμε διαδήλωση στις 9 Φλεβάρη με στόχο να δηλώσουμε κατηγορηματικά πως οι νεοναζί είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ. Κάποιοι λένε πως ο καθένας έχει δικαίωμα να ανοίγει γραφεία και κάποιοι άλλοι ότι με την πορεία τους δίνουμε σημασία. Εμείς απαντάμε πως η ύπαρξη της κεντρικής γιάφκας των νεοναζί στην Μεσογείων, απέναντι από την παλιά Χωροφυλακή (νυν σχολή αστυφυλάκων) μας ανατριχιάζει και δεν θα μείνουμε απαθείς. Την ώρα που τα ΜΑΤ μπουκάρουν σε στέκια, κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις, οι μαχαιροβγάλτες επεκτείνονται, ανενόχλητοι από τους “Προστάτες του Πολίτη”….
Μετά την άγρια δολοφονία του 27/χρονου Σαχτζάτ Λουκμάν από το Πακιστάν από δύο νεοναζί, για άλλη μια φορά αποδείχτηκαν τα δύο μέτρα και σταθμά της κυβέρνησης και των ΜΜΕ όσον αφορά την πολυδιαφημισμένη “καταδίκη της βίας”. Όταν η βία προέρχεται από φασίστες, ακόμα και η στυγερή δολοφονία ενός μετανάστη, δεν αποτελεί “πρωτεύον ζήτημα” της πολιτικής ατζέντας. Έτσι, σε αντίθεση με τις οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύονταν επί μήνες από την ασφάλεια και αθωώθηκαν πρόσφατα στα δκαστήρια, καμία φωτογραφία των δολοφόνων των Πετραλώνων δεν κυκλοφόρησε από την Αστυνομία. Τα ονόματά τους δεν έγιναν γνωστά όπως του Πακιστανού που κατηγορείται για την κακοποίηση της κοπέλας στην Πάρο. Η σύλληψή τους δεν έγινε λόγω της “μεγάλης κινητοποίησης της αστυνομίας” που ισχυρίζεται ο κ. Δένδιας, αλλά επειδή ένας ταξιτζής ακολούθησε το μηχανάκι των δολοφόνων και τηλεφώνησε στην αστυνομία δίνοντας στοιχεία για την διαδρομή τους. Ακόμα και μετά τη σύλληψή τους, οι πρώτες “διαρροές” της αστυνομίας έκαναν λόγο περί “διαπληκτισμού”, επειδή – σύμφωνα με τους δολοφόνους – το ποδήλατο του Πακιστανού τους έκλεινε το δρόμο! Ενώ ο προϊστάμενος ενός από τους δολοφόνους που είναι πυροσβέστης, δήλωσε πως ουδέποτε είχε εκφράσει ρατσιστικές απόψεις! Μόνο μετά από 17 ολόκληρες ώρες, και αφού πλήθος κοινωνικών και πολιτικών φορέων είχε ήδη καταδικάσει το ρατσιστικό έγκλημα, η αστυνομία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, ενημερώνοντας πως στο σπίτι του ενός από τους δύο νεοναζί βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο και 50 φυλλάδια “πολιτικού κόμματος”. Το “πολιτικό κόμμα” δεν είναι φυσικά άλλο από τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή.
Επειδή – όπως είναι φανερό – η ….ανομία των νεοναζί δεν πρόκειται να παταχθεί από τον κ. Δένδια, η μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση είναι στοιχειώδης προϋπόθεση απομόνωσης των φασιστών. Την ώρα των μνημονίων και της γενικευμένης καταστολής των κοινωνικών αγώνων, η φασιστική τρομοκρατία εξυπηρετεί αφάνταστα τη “σιωπή νεκροταφείου” που επιχειρούν οι “από πάνω” να επιβάλλουν στην κοινωνία. Γι’ αυτό το σύστημα θα προστατέψει όσο μπορεί τα αγαπημένα του τα ορφανά του Χίτλερ, προκειμένου να κάνουν τη βρώμικη, παρακρατική δουλειά τους. Χρέος όλων όσοι αντιστέκονται στη μνημονιακή εξαθλίωση, είναι να απονομιμοποιήσουμε τους φασίστες στους δρόμους, τις γειτονιές, τις πόλεις και τα χωριά, σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Να τους απομονώσουμε κοινωνικά και πολιτικά, να τους στείλουμε πίσω στους υπονόμους της ιστορίας, από όπου έχουν ξεμυτίσει επικίνδυνα.

Κίνηση “ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ” – www.kar.org.gr

(Στην κινητοποίηση της 9 Φλεβάρη, μέχρι στιγμής καλούν: Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αθήνας, 5μελής ΕΙΝΑΠ Ερυθρού Σταυρού, Σωματείο Εργαζομένων Αγ. Σάββα, Σύλλογος Υπαλλήλων ΓΓ Βιομηχανίας & Ενέργειας, Συσπείρωση ΔημοσιογράφωνΑντιφασιστική Κίνηση 7ου διαμερίσματος, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αγ. Παρασκευής – Χολαργού – Παπάγου, Αντιφασίστες-ριες Γκύζη,  Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου, Αντιφασιστική ΕΜΠ Πολυτεχνείου, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία γειτονιών κέντρου, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης, Πρωτοβουλία Καλλιθέας ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία, ΚΕΕΡΦΑ, Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”, φοιτητικοι σύλλογοι, Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου, Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης 7ου Διαμερίσματος, ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ. (κατάληψη προσφυγικών), ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκηπων – Γκύζη – Πολυγώνου, ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλανδρίου – Βριλλισίων – Ψυχικού, ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εξαρχείων, ΣΥΡΙΖΑ Αμπελοκηπων, ΣΥΡΙΖΑ Γκύζη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΕΑ, Ξεκίνημα, ΣΕΚ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος)

 Kυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου