Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τα «παιδιά» του Δικτύου 21 ονειρεύονται συμμαχία ΝΔ-Χρυσής Αυγής: Η ακροδεξιά ανασύνθεση της Δεξιάς


«Οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κάλεσμά τους να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων έπεσε στο κενό, τώρα “κλαψουρίζουν”, επειδή η ΕΛ.ΑΣ. εφάρμοσε το νόμο και εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη Βίλα Αμαλίας», απόσπασμα ανακοίνωσης της ΝΔ στις 20/12/2012.
Η μετεμφυλιακού ύφους και ακροδεξιού περιεχομένου ανακοίνωση είναι μόνο μία από σειρά εμπρηστικών ανακοινώσεων του κόμματος Σαμαρά, περί «κουκουλοφόρων» του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστωσών του μπάχαλου, των «λαθρομεταναστών» κλπ. Φραστικά και πολιτικά δεν έχουν να ζηλέψουν πολλά από αντίστοιχες ανακοινώσεις των νεοναζί εναντίον της Αριστεράς.
Έτσι –όπως ξανασυνέβη με τον Ξένιο Δία και τις καμπάνιες πάταξης του «παραεμπορίου»– οι Χρυσαυγίτες σπεύδουν να αξιοποιήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα, με παρόμοιου κλίματος ανακοινώσεις εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που «δεν έχουν το δικαίωμα να υποθάλπουν τρομοκράτες, παράνομους καταληψίες δημοσίων κτιρίων και καταστροφείς της περιουσίας φτωχών βιοπαλαιστών».
Στο ίδιο στρατόπεδο ξιφουλκούν και «αντιφασίστες» Βενιζελικοί κυβερνητικοί εταίροι, αναφέροντας δια της κας Γεννηματά πως «τέτοιου είδους δηλώσεις και ύφους από κοινοβουλευτικά και υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστούν δυστυχώς πολιτική ενθάρρυνση πράξεων βίας».
Πρόκειται για μια ραγδαία μετάλλαξη της θεωρίας των «άκρων» από τους ίδιους τους εμπνευστές της, όπου στο ένα άκρο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιεξουσιαστές και στο άλλο οι μνημονιακοί εταίροι παρέα με τους φασίστες του Μιχαλολιάκου. Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτή η τοποθέτηση κάνει τα πράγματα καθαρότερα και για την ίδια την Αριστερά, αν βέβαια η τελευταία αποφασίσει να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή επίθεση σε πολιτικό, κινηματικό και κοινωνικό επίπεδο.
Η συντεταγμένη ακροδεξιά στροφή της ΝΔ αποτελεί απόπειρα συσπείρωσης των παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων στο μαντρί της ΝΔ, χρησιμοποιώντας το φόβο του μπαμπούλα της Αριστεράς. Επίσης απευθύνεται στο τμήμα των ψηφοφόρων της που μετανάστευσε στην αγκαλιά της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με την οποία ονειρεύονται σύμπλευση ο Κρανιδιώτης πρόσφατα, όπως ο Ψωμιάδης παλιότερα.
Πέρα όμως απ’ όλα αυτά, η ΝΔ φαίνεται πως έχει επιλέξει να πετάξει τη μάσκα του φιλελεύθερου κεντρώου κόμματος και παίζει τα ρέστα για τη διαχείριση της κρίσης, χρησιμοποιώντας τα πιο σκληρά παραδοσιακά όπλα του πολιτικού χώρου όπου ανήκει: την επίδειξη πυγμής εναντίον της Αριστεράς, με στόχο την τρομοκράτηση κάθε είδους κοινωνικών αντιστάσεων.
Παρέα λοιπόν με την άνευ λόγου και αφορμής κλιμάκωση της καταστολής και του ρατσισμού (Βίλα Αμαλίας, ΑΣΟΕΕ, προληπτικές συλλήψεις στα Εξάρχεια, πλάτες στη Χρυσή Αυγή στη Νίκαια), ο Σαμαράς επιχειρεί να τη βγάλει καθαρή με τα σκάνδαλα της λίστας Λαγκάρντ και τα μνημονιακά μέτρα που γονατίζουν τον κόσμο, με ατζέντα «αντι-ΣΥΡΙΖΑ». Πρόκειται για τη νέα εκδοχή αυταρχικής δημοκρατίας του 2013, που δανείζεται υλικά τόσο από το πρόσφατο, όσο και από το απώτερο παρελθόν της δεξιάς παράταξης...
«Σταγονίδια»
Πρόσφατα ο κεντροδεξιός Χατζηγάκης είχε μιλήσει για «ακροδεξιά σταγονίδια» στη ΝΔ και τον διέγραψαν. Πιθανότατα δεν εννοούσε μόνο τις πρόσφατες μεταγραφές των «φασιστών με γραβάτα» τύπου Βορίδη και Γεωργιάδη στη μεγάλη «φιλελεύθερη παράταξη». Το ίδιο το ακροδεξιό ΛΑΟΣ είναι δημιούργημα του πρώην Νεοδημοκράτη τηλεαστέρα Καρατζαφέρη, που πάτησε στις πλάτες εθνικιστικών κύκλων εντός και εκτός ΝΔ και στις άριστες σχέσεις του με παραθρησκευτικές οργανώσεις.
Οι χουντοβασιλικές «Χρυσοπηγή», «Ζωή» και «Σωτήρ» έπαιξαν σημαντικό ρόλο και στην ανάδειξη του πρώην αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου στην κορυφή της Ιεραρχίας, με τον οποίο η ΝΔ διατηρούσε άριστες σχέσεις, όπως άλλωστε και το ΛΑΟΣ. Όλοι θυμόμαστε τον αείμνηστο Χριστόδουλο, αυτόν που τον καιρό του Πολυτεχνείου δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα, καθώς «ήταν απασχολημένος με το διάβασμα».
Τη δεκαετία του ’90, η εθνικιστική εκστρατεία για το «ιερό όνομα» της Μακεδονίας ανέδειξε κι άλλα ακροδεξιά μπουμπούκια της δεξιάς παράταξης. Μεταξύ τους ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πρωτεργάτης του «Δικτύου 21» (μαζί με τον άλλο πρωθυπουργικό «σύμβουλο», τον αμερικανοσπουδαγμένο Χρύσανθο Λαζαρίδη), με συχνή σκληρή αρθρογραφία σήμερα στη φυλλάδα «Δημοκρατία» και τον ιστότοπο «antinews». Πρόσφατα αποκάλεσε τους Χρυσαυγίτες «ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που θέλουν δυναμικότερη στάση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας».
Το ακραίο εθνικιστικό Δίκτυο 21 ιδρύθηκε το 1997, με σκοπό «να μετατρέψει τους παθητικούς υπηκόους σε ελεύθερα πρόσωπα, σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του Ελληνισμού και το πνευματικό υπόδειγμα της Ορθοδοξίας».

Διοργάνωνε εκδηλώσεις κατά της Τουρκίας και των «Σκοπίων» και τα στελέχη του μιλούσαν για «αλύτρωτες πατρίδες».
Ο Αντώνης Σαμαράς, όταν είχε βρεθεί στο περιθώριο, είχε χαιρετίσει την ίδρυση της εν λόγω εθνικιστικής οργάνωσης ως «πολυσήμαντο γεγονός». Και όταν έγινε αρχηγός της ΝΔ, απέδειξε ότι δεν ξεχνάει τους φίλους του, που του στάθηκαν στα δύσκολα.
Με δυο λόγια, ο ακροδεξιός εσμός της ΝΔ, που πάντοτε αποτελούσε συστατικό στοιχείο της «φιλελεύθερης παράταξης», σήμερα αξιοποιείται σε πρωταγωνιστικό ρόλο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «απειλή» της κυβέρνησης της Αριστεράς και οι κοινωνικές αντιδράσεις.
Πρόκειται για σήμα συναγερμού προς το σύνολο της Αριστεράς, που οφείλει να αξιολογήσει ανάλογα, αντιλαμβανόμενη πως η «πορεία προς την εξουσία» δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Και πως το σύστημα είναι αποφασισμένο να δώσει σκληρή μάχη, παρά να παραδώσει αμαχητί την κυβέρνηση ακόμα και στην πιο εξωραϊσμένη διαχειριστική εκδοχή του συμμαχικού φορέα της Αριστεράς.

ΔΕΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου