Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Προς προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά και τις αποκαλύψεις για το χειρισμό της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ από τον Γ. Παπακωνσταντίνου και την αφαίρεση τριών ονομάτων συγγενικών του προσώπων.
Τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συμφωνούν στην υποβολή αιτήματος για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σχετικά με την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται η πρότασή τους να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πρέπει άμεσα να αναζητηθούν και οι ποινικές ευθύνες για την παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ καθώς σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, τα ονόματα που αφαιρέθηκαν από τη λίστα συνδέονται συγγενικά με τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Μάλιστα, τόνισε ότι επιβάλλεται να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ενώ σύμφωνο φαίνεται ότι είναι και το ΠΑΣΟΚ, εκτός του οποίου τέθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Στη σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ζήτησε «να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών».
Αξιοποίηση όλων των νομικών δυνατοτήτων που δίνονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες προανήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την πρότασή τους για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ επανέλαβαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Από την πλευρά του το ΚΚΕ ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα και τα στοιχεία που περιλαμβάνουν και οι δυο λίστες και τάχθηκε «υπέρ όλων των μέσων ελέγχου και διερεύνησης της υπόθεσης για τον καταλογισμό πολιτικών και προσωπικών ευθυνών και της ανάλογης τιμωρίας εφόσον αποδειχθούν οι ενδείξεις».

Κουτί της Πανδώρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου