Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Ο Λαυρεντιαδης στο...ψυχιατρειο,στο Δαφνι!

Λίγο μετά την προφυλάκισή του ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί.
Εκεί θα παραμείνει κρατούμενος έως ότου οι γιατροί του νοσοκομείου κρίνουν ότι μπορεί να γίνει η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, χωρίς κίνδυνο για την υγεία του. Οι τρεις συγκατηγορούμενοι του που συνελήφθησαν με βάση τα εντάλματα της ανακρίτριας πήραν προθεσμία για την Τρίτη και παραμένουν κρατούμενοι στην Ασφάλεια Αττικής.
Νωρίτερα ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατ. ευρώ της Proton Bank την περίοδο της προεδρίας του.

Εν τω μεταξύ καταζητούμενος, μετά από ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση Λαυρεντιάδη, είναι πλέον και ο στενός συνεργάτης του Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί από την αστυνομία. Παράλληλα μετά από εντάλματα της ανακρίτριας, συνελήφθησαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση, υψηλόβαθμα στελέχη της Proton Bank.

Η 2η ειδική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πέτρου Κυριακίδη, γνωστού από τη δραστηριότητά του στον χώρο των ΜΜΕ, καθώς είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, τα οποία χορηγούσε η PROTON BANK σε εταιρίες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που συνολικά ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας, πλην του Λ. Λαυρεντιάδη, κατηγορούνται 26 πρόσωπα και θεωρείται βέβαιο ότι η ανακρίτρια θα εκδώσει και άλλα εντάλματα για κατηγορούμενους που κρίνονται ύποπτοι φυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει εκδοθεί και νέο ένταλμα σύλληψης για γυναίκα, πρώην στέλεχος της Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι μετά τη σύλληψή του, ο Λ. Λαυρεντιάδης δήλωσε αδιαθεσία, λόγω χρόνιου προβλήματος υγείας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι του οι Αρχές βρήκαν, μεταξύ άλλων, ένα χαρτοκιβώτιο με χαρτονομίσματα, καθώς και κοσμήματα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

i-reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου