Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Δίκη Μάριου Ζέρβα

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου δικάζεται η υπόθεση του Μάριου Ζέρβα.

O Μάριος Ζ. συνελήφθη κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας την 11η Μαρτίου 2010, ως ύποπτος για συμμετοχή σε μικροεπεισόδια που είχαν γίνει προηγουμένως. Ο τρόπος της σύλληψής του ήταν αρκετά βίαιος, σε μια στιγμή που δε γινόταν το οποιοδήποτε επεισόδιο. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, σύρθηκε βίαια από το σώμα της πορείας στο πεζοδρόμιο από αστυνομικό των ΜΑΤ, γεγονός που βεβαιώνεται και από αρκετές φωτογραφίες. Τελικά προφυλακίστηκε για συμμετοχή σε φθορές και επίθεση σε όργανα των ΜΑΤ. Κρίθηκε ύποπτος για συμμετοχή σε επεισόδια με βάση τη μαρτυρία του αστυνομικού που τον συνέλαβε, ενώ μοναδικά πειστήρια εμφανίστηκαν…ένα μπουκάλι σαμπουάν και γυαλιά κολύμβησης που είχε ο Μάριος στο σακίδιό του, προκειμένου να πάει στο κολυμβητήριο για προπόνηση μετά την πορεία, αφού είναι προπονητής σε κολυμβητικό σύλλογο.

Ο Μάριος συνελήφθη στην οδό Πανεπιστήμιου, μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα, και κοντά στα πανό του  ΕΕΚ και των σωματείων  που ακολουθούσαν, από πάνοπλο άνδρα των ΜΑΤ  ο οποίος του επιτέθηκε ξαφνικά από πίσω, ερεθισμένος όπως φαίνεται από τα φουντωτά ράστα μαλλιά του και την ανέμελη εμφάνιση του, μπροστά σε δεκάδες άλλους  πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία  και που διαμαρτύρονταν γι αυτό.


Με  την συνηθισμένη επαγγελματική πώρωση ο   αστυνομικός που τον συνέλαβε  αφού τον οδήγησε στην ΓΑΔΑ  κατέθεσε σε βάρος του ότι είχε κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του , ότι του είχε εκσφενδονίσει μολοτωφ  και   ότι κινδύνεψε από φωτιά .

Ο Μάριος είχε την τύχη να  καταγραφεί η σκηνή της σύλληψης του από πολλές φωτογραφικές μηχανές και  σε video,  και προσκομίστηκαν και στην ανάκριση οι φωτογραφίες  που αποδεικνύουν αδιάψευστα ότι το πρόσωπο του ήταν  εντελώς γυμνό, ότι  καμία μολοτωφ και καμία φωτιά δεν υπήρχε στο σημείο που πιάστηκε και στον γύρω χώρο , ότι στο σημείο εκείνο  δεν υπήρχε καμία ένταση, που να μπορεί να ταιριάξει με την  κατάθεση του αστυνομικού.
Εξάλλου, επικαλέσθηκε κατά την ανάκριση δεκάδες μάρτυρες πολίτες, που βρισκόντουσαν παρόντες στο γεγονός και που προσφέρθηκαν  αυθόρμητα να καταθέσουν  την αλήθεια.
Όμως, ανακριτής και εισαγγελέας, αφού  άκουσαν  εκτός διαδικασίας τους μάρτυρες αστυνομικούς και  από την άλλη  αγνόησαν τους  δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης  και τις φωτογραφίες ,  προχώρησαν  στην πρωτοφανή απόφαση για προφυλάκιση .
Προφυλάκιση που γίνεται
  • -  με τις διατάξεις ενός νόμου , απονομιμοποιημενου ήδη στη συνείδηση της κοινωνίας,    αφού η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει εδώ και έξι μήνες την κατάργηση του,
  • -  κατά παράβαση των διατάξεων περί προφυλάκισης , και μάλιστα περιφρονώντας, αγνοώντας και παραβιάζοντας  επιδεικτικά τις αλλαγές  που πρόσφατα  έγιναν στο σχετικό άρθρο του νόμου,  σύμφωνα με τις οποίες για να επιβληθεί προφυλάκιση  απαιτείται να είναι κάποιος ύποπτος φυγής  είτε να έχει  αμετάκλητες καταδίκες  στο ιστορικό του,προϋποθέσεις που καμιά δεν ισχύει για τον Μάριο.
*απο το Δελτίο τύπου στις 16.04.2010
—————————————————————————————————————
Ο Μάριος τελικά αποφυλακίζεται 43 ημέρες αργότερα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με επιβολή περιοριστικών όρων (υποχρέωση παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα).
Η υπόθεση του Μάριου Ζ. έρχεται λίγο καιρό μετα την σύλληψη του παιδιού “με τις πιτζάμες” και την δολοφονική επίθεση των Δελτα κατα της Αγγελική Κουτσουμπού ( δυο απο τις εκατοντάδες περιπτώσεις ) που προαναγγέλουν τον βαθμό καταστολής που πρόκειται να επιβάλει η κυβερνηση κατα των κινητοποιήσεων…

Στις 5 Δεκεμβρίου 2012. 
Νεόδμητο κτίριο Ειρηνοδικείου Αθηνών,
Δέγλερη 4 – Αμπελόκηποι, «Αίθουσα ΜΟΔ 1»,
9:00 π.μ.,
5 Δεκεμβρίου 2012
img_38511
Διαβαστε:
πληροφορίες απο το blog Λευτεριά στο Μάριο Ζ. και το Omniatv

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου