Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΜΙΑΣ 16ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μια 16χρονη από την Θεσσαλονίκη ζει αυτές τις μέρες τον δικό της Γολγοθά. Πάσχει από κοινή ποικίλη ανοσοανεπάρκεια και είναι υποχρεωμένη να κάνει υποδόριες ενέσεις κάθε εβδομάδα. Το κόστος τους φτάνει περίπου τις 4.000 ευρώ το μήνα. Μέχρι πριν από λίγο καιρό η 16χρονη προμηθευόταν τις ενέσεις από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Η φαρμακευτική εταιρία, όμως, εδώ και δύο εβδομάδες σταμάτησε να προμηθεύει το φαρμακείο λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Οι υπεύθυνοι είπαν στη μητέρα της (σ.σ. ο πατέρας της έχει πεθάνει από καρκίνο) ότι θα πρέπει πλέον να προμηθευτεί ιδιωτικά τις πανάκριβες ενέσεις προκειμένου να συνεχίσει η κόρη της την θεραπεία της.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα καταβάλλει κάθε μήνα το ποσό των 700 ευρώ για αναλώσιμα, που δεν δικαιολογούνται από τον ΕΟΠΥΥ. Συγγενείς της 16χρονης ήρθαν σε επαφή με συνεργάτες  του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά που απέφυγαν να δεσμευτούν για την λύση του προβλήματος.
Δύο εβδομάδες χωρίς ενέσεις
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το κορίτσι εδώ και δύο εβδομάδες δεν κάνει τις ενέσεις με συνέπεια το ανοσοποιητικό του να έχει εξασθενήσει και όπως γίνεται αντιληπτό να υπάρχει ο κίνδυνος να προσβληθεί από λοιμώξεις. Μέσα στην απελπισία της η μητέρα του έφτασε μέχρι τη Γερμανία, όπου εργαζόταν ο πατέρας του με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να βρει την λύση από τα εκεί ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.
Το ίδιο πρόβλημα με την 16χρονη αντιμετωπίζουν και άλλα παιδιά στην χώρα μας που πάσχουν από κοινή ποικίλη ανοσοανεπάρκεια και θα πρέπει η πολιτεία να δώσει τέλος στην αγωνία και στην ταλαιπωρία τους. Γνωρίζουμε διαχρονικά ότι η Ελλάδα «τρώει» τα παιδιά της, μην φτάσουμε, όμως, στο σημείο να τα σκοτώνει κιόλας.

enikos.gr


ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου