Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Οι Έλληνες και οι ξένοι

Εγραψε: Pitsirikos

Με την χρεοκοπία της χώρας, τα βλέμματα των πολιτών από όλες τις χώρες του πλανήτη στράφηκαν στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα χρεοκόπησε», «Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες», «Οι Έλληνες ψηφίζουν διεφθαρμένους πολιτικούς», «Οι Έλληνες αυτό, οι Έλληνες εκείνο, οι Έλληνες το άλλο». Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών πήρε μια θέση άμυνας απέναντι στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου αλλά και στα σχόλια των ξένων πολιτών για τη χώρα μας.
Η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι κάτι περίεργο. Επίσης, η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που χρεοκόπησε. Χρεοκόπησαν και άλλες χώρες, ενώ πολλές περιμένουν στην ουρά.
Αυτό που προκάλεσε σοκ στους πολίτες και τον Τύπο των άλλων χωρών ήταν η είσοδος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
Αυτό που σοκάρει όσους ξένους κοιτούν την Ελλάδα σήμερα είναι η έξαρση του φασισμού και του ρατσισμού.
Επίσης, τους σοκάρουν τα βασανιστήρια Ελλήνων και μεταναστών από αστυνομικούς.
Δέος τους προκαλεί και η προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας της έκφρασης.
Με την εσωστρέφεια που διαπερνά όλη την ελληνική κοινωνία, δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε την επίδραση που είχε η χρεοκοπία της χώρας –και οι επιδράσεις της- στα μάτια και τις ψυχές των άλλων.
Ξεχάσαμε πως ο δυτικός πολιτισμός και οι δυτικές κοινωνίες είναι χτισμένες πάνω στη Δημοκρατία, τις αρχές και τα άλλα σπουδαία επιτεύγματα των ανθρώπων που κατοίκησαν εδώ πολλούς αιώνες πριν από εμάς.
Ξεχάσαμε πως οι σημαντικότεροι άνθρωποι του πλανήτη -αυτοί που είναι στις θέσεις κλειδιά- έχουν περάσει από την Ελλάδα, για να επισκεφτούν την Ακρόπολη, τους Δελφούς, την Κνωσό, την Επίδαυρο.
Ξεχάσαμε πως αυτοί οι άνθρωποι είναι γνώστες και θαυμαστές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Ο πολιτισμός των αρχαίων Ελλήνων δεν ανήκει σε εμάς• ανήκει στην ανθρωπότητα.
Η Δύση μπορεί να καταλάβει και να δεχτεί ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε – συμβαίνουν αυτά. Αλλά δεν μπορεί να δεχτεί με τίποτα πως η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα φασιστών και ρατσιστών.
Η Δύση θα προστατεύσει την Ελλάδα και θα αντιταχθεί στον εκφασισμό της επειδή με αυτόν τον τρόπο η Δύση προστατεύει τον εαυτό της. Προστατεύει τις δικές της αξίες.
Βλέπετε, οι δυτικές χώρες έχουν ανάγκη την Ελλάδα. Περισσότερο κι από εμάς.
Ας το εκμεταλλευτούμε.

Πιτσιρίκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου