Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ξένιος Ζευς

Τουρίστας από τη Νότιο Κορέα καταγγέλλει πως, ενώ έκανε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθη από Έλληνες αστυνομικούς με στολές και πολιτικά που τον οδήγησαν στο τμήμα και τον ξυλοκόπησαν. Οι αστυνομικοί φώναζαν στον τουρίστα να γυρίσει στην πατρίδα του. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη Νότιο Κορέα και οι αρχές της χώρας ζήτησαν εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση.
Η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό γίνεται κουρέλι από αστυνομικούς που χτυπούν τουρίστες, φασίστες που χτυπούν μετανάστες και την κυβέρνηση που διώκει δημοσιογράφους. Όχι από τους πολίτες που διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους. Άλλωστε οι τουρίστες -εκτός από τουρίστες- είναι πολίτες που εργάζονται και γνωρίζουν τι συμβαίνει στους πολίτες στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία κλπ.

Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο αλλά το είχα προβλέψει και αυτό.
Στις 10 Ιουλίου 2012, απαντώντας στο μέιλ αναγνώστη που κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, έγραφα:
Θα σας πω τι θα γίνει στη συνέχεια. Κάποιοι φασίστες θα επιτεθούν σε τουρίστες που δεν έχουν τα «σωστά» χαρακτηριστικά -δηλαδή δεν είναι λευκοί-, ή σε τουρίστες που θα θεωρήσουν «εχθρούς της Ελλάδας», αυτό θα πάρει τεράστια δημοσιότητα, και η Ελλάδα θα χάσει εκατομμύρια τουρίστες γιατί κανείς δεν θέλει να κάνει διακοπές σε μια χώρα ρατσιστών και φασιστών που έχουν μάλιστα την βεβαιότητα πως είναι απόγονοι του Σωκράτη και του Αριστοτέλη.
(Το έγραψα στις 10 Ιουλίου. Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» -στα πλαίσια της οποίας συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε ο τουρίστας από τη Νότιο Κορέα- ξεκίνησε στις 4 Αυγούστου. Ο τουρίστας ξυλοκοπήθηκε στις 16 Οκτωβρίου. Αν αυτά κάνουν οι αστυνομικοί στους τουρίστες, ας αναλογιστούμε -για ένα λεπτό- τι κάνουν οι αστυνομικοί στους μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μην ανησυχείτε, θα το μάθουμε κι αυτό από τον Guardian.)

Πιτσιρίκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου