Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Γιάφκες με χρώμα μαύρο και όψη φιδιού

Από το "Ποντίκι"

Με ανησυχία και προβληματισμό παρατηρείται η ανακάλυψη το τελευταίο χρονικό διάστημα οπλοστασίων που, σε ημιεπίσημο τουλάχιστον επίπεδο, αποδίδονται από την αστυνομία σε στελέχη ή σε πρόσωπα φιλικά προσκείμενα σε ακροδεξιά οργάνωση, η οποία πασχίζει ν' αποκτήσει επίφαση νομιμότητας.

Ερωτήματα επίσης γι' αυτή καθαυτή τη θέση και τη στάση της αστυνομίας απέναντι στο «αυγό του φιδιού» προκαλεί το γεγονός ότι έβαλαν σε περιπολίες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα ειδικό φρουρό, που όλοι όσοι τον γνώριζαν - με πρώτους και καλύτερους ηγεσία και συνδικαλιστικούς αντιπροσώπους - ήξεραν ότι διατηρεί στενούς ιδεολογικούς δεσμούς με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Ο ειδικός φρουρός κατηγορείται μαζί με υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι, που επίσης είναι διαπρύσιος υποστηρικτής των ρατσιστικών προτροπών και μηνυμάτων βίας, για τουλάχιστον τρεις ληστείες, όλες σε βάρος μεταναστών.

Όλα αυτά δημιουργούν το ζοφερό περιβάλλον της καθημερινότητας μας, στο οποίο επιβάλλεται να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά...
Μας κοροϊδεύουν

Η αστυνομία, μας είπε ο αρμόδιος υπουργός Ν. Δένδιας, δημιουργεί τμήματα για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας ως αντίδοτο στις επελάσεις μίσους των νεοταξιτών ταγματασφαλιτών. Μάλλον μας κοροϊδεύουν καθώς, ενώ μας είπαν ότι κινητοποιούνται λόγω της ανησυχίας που διακατέχει την ηγεσία, μάθαμε τελικά ότι τα τμήματα δεν θα υπαχθούν στην Κρατική Ασφάλεια, αλλά στον νέο υπό... κατασκευή κλάδο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ως συνήθως, η αστυνομία... ώδινεν όρος κι έτεκε μυν. Κι αυτό γιατί, ενώ εξακολουθούν ν' ασχολούνται με διαδικαστικές διατυπώσεις, χάνεται η ουσία, η πίσω πλευρά της κουρτίνας, από την οποία ξεπηδάνε κρυμμένα οπλοστάσια κι εξτρεμιστικοί θύλακες έτοιμοι για προβοκάτσιες.

Το ερώτημα είναι απλό: Μήπως εξοπλίζονται κάποιοι στην Ελλάδα; Μήπως έχει εκπονηθεί ένα νέο σχέδιο «Περικλής» παρακρατικών μηχανισμών, που αποσκοπούν στην ανωμαλία και στην αποσταθεροποίηση;

Θα θυμούνται οι τακτικοί αναγνώστες την υπόθεση του βομβιστή της Σπάρτης, στα χέρια του οποίου έσκασε εμπρηστικός μηχανισμός στις 31 Αυγούστου με μοιραία για τον ίδιο κατάληξη.
Η αστυνομία επιχείρησε εξαρχής να υποβαθμίσει το θέμα, «διαρρέοντας» ότι η βόμβα προοριζόταν για το αυτοκίνητο επιχειρηματία και πως είναι πιθανό να πρόκειται για προσωπικές διαφορές, ενώ δεν απέκλειαν από πίσω να κρύβεται κάποιο... αιμοβόρο τοκογλυφικό κύκλωμα.
Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ωστόσο, οδήγησε στα ίχνη του συνομιλητή του και από εκεί σε ολόκληρη γιάφκα! Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, στο σπίτι βρέθηκαν υλικά κατασκευής για 60 εμπρηστικές βόμβες!!!

Πληροφορίες δε από την αστυνομία Σπάρτης και Αθήνας, καθώς και από το υπ. Δημόσιας Τάξης, τον τοποθετούσαν στην καρδιά του διευθυντηρίου του τοπικού παραρτήματος της Χρυσής Αυγής.
Με τη σε βάρος του δικογραφία για κατοχή 60 εμπρηστικών βομβών ο συνομιλητής οδηγήθηκε στα τοπικά δικαστήρια, που αποφάσισαν... ν' αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, προκαλώντας έκπληξη στα ίδια τα τζιμάνια της αστυνομίας!!!

Το πράγμα, όμως, δεν έμεινε εκεί.
Στις 15 του μήνα, αστυνομικοί στον Βόλο συνέλαβαν τρεις νεαρούς 21, 22 και 26 ετών, καθώς ύστερα από έλεγχο βρέθηκαν δυο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, 122 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και μία «full face» κουκούλα.
Στις έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν υλικά για την κατασκευή εμπρηστικών μηχανισμών, τρία μαχαίρια πολεμικού τύπου και ένα κυνηγετικό όπλο άνευ αδείας κατοχής. Και ενώ πληροφορίες από -αστυνομικούς της περιοχής ταυτίζουν τους συλληφθέντες με τον ακροδεξιό χώρο, καμία επίσημη ανακοίνωση δεν γίνεται επ' αυτού.

Τα δύο οπλοστάσια που αποκαλύφθηκαν, συν η δράση του ειδικού φρουρού και του σεκιουριτά, συνθέτουν ένα τοπίο που... ξεπερνά τις απλές ενδείξεις. Η αστυνομία, όμως, δεν ασχολείται με τέτοια... ήσσονος αξίας ζητήματα μπροστά στο μείζον, που είναι η υπαγωγή των τμημάτων ρατσιστικής βίας σε κάποια ανώτερη υπηρεσία.

Ανοχή σε βία και ρατσισμό

Κι ενόσω συμβαίνουν τα παραπάνω, ο υπουργός σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον Βήμα FΜ περί ώσμωσης και πιθανότητας συνεργασίας αστυνομικών - Χρυσής Αυγής υποστήριξε: «Αυτό για μένα είναι παντελώς απαράδεκτο και ως φράση. Η ΕΛ.ΑΣ. εκφράζει τη νομιμότητα, ενώ η Χρυσή Αυγή με τον τρόπο που δρα την παρανομία. (...) Είναι συνταγματική υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ. να μην ανέχεται την αυτοδικία της Χ.Α. Κάτι τέτοιο, όπως συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. και Χ.Α., δεν μου έχει αποδειχθεί ποτέ με επαρκή τρόπο, ώστε να χρειαστεί να λάβω μέτρα. Υπάρχει απόλυτη αγρύπνια σε αυτό τον τομέα».

Η πραγματικότητα όμως άλλα μας δείχνει.
Η ζοφερή καθημερινότητα στο γκέτο του Αγίου Παντελεήμονα εκθέτει ανεπανόρθωτα την επιχειρηματολογία του Δένδια, την αστυνομική ηγεσία και τη Δικαιοσύνη.

Το προηγούμενο Σάββατο από επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα με πρωτοστάτες τα ρατσιστικά τάγματα εφόδου προκλήθηκαν καταστροφές σε κατάστημα ιδιοκτησίας αλλοδαπού.
Όπως επεσήμανε η αστυνομία, άτομα που συμμετείχαν στην πορεία και προφανώς δεν ήταν μετανάστες, προξένησαν φθορές σε τραπεζοκαθίσματα καφενείου ιδιοκτησίας Σύρου.
Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ύστερα από επέμβαση της, συνελήφθησαν τέσσερις... αλλοδαποί γιατί κατείχαν ρόπαλα, μεταλλικές ράβδους και σπασμένα μπουκάλια, καθώς και ένας Έλληνας για βιαιοπραγία σε βάρος αστυνομικών. Και κερατάς και δαρμένος, που λέει η λαϊκή θυμοσοφία και μάλιστα στην κυριολεξία, όπως θα δούμε παρακάτω.

Βάρβαροι

Η κοινή γνώμη αναρίγησε από αποτροπιασμό στην είδηση ότι ένας φούρναρης με τον γιο του στη Σαλαμίνα βασάνισαν αλύπητα και αλυσόδεσαν έναν Αιγύπτιο μετανάστη, τον οποίο είχαν στη δούλεψη τους.
Σύμφωνα με την κατάθεση του μετανάστη, φούρναρης και γιος πέρασαν αλυσίδες σε λαιμό και χέρια και τον μετέφεραν σε έναν στάβλο. Εκεί, τον βασάνισαν παρουσία τριών φίλων τους, που έστησαν γλέντι με κρασί και μπίρες.

0 φούρναρης-βασανιστής συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ευελπίδων. 0 εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκιση του. Ωστόσο, ο ανακριτής διαφώνησε και έτσι αφέθηκε ελεύθερος με το σκεπτικό πως δεν ήταν ύποπτος φυγής.
0 μετανάστης, όμως, μεταφέρθηκε στο τμήμα αλλοδαπών προκειμένου να... απελαθεί.
Δίκαια πράγματα.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου